God jul allesammans

Tänk att det är julafton i morgon, redan! Jag ska spendera dagen hemma med familjen, äta god mat, mysa framför brasan och titta på Kalle Anka och självklart öppna paketen som ligger och väntar under granen. På juldagen ska jag träffa mina syskon och fira jul med dem. Min älskling har åkt nedåt landet hem till sig över julen, så lite tomt är det allt, men han kommer hem hit på söndag igen.

Vi har inte julpyntat så jättemycket här hemma i år, lite stjärnor i fönstren och små tomtar här och där bara. Igår var vi och köpte en gran så nu är även den på plats! Klädd i rött och silver är den enkel men traditionell. För att bjuda på lite inspiration kommer här lite annorlunda granar. Det finns ju inget som säger att man mäste ha vanliga kulor i granen. Varför inte hänga i saker som man själv tillverkat?


UF Innovation Camp

Klockan 05:45 i morgon sitter jag på tåget på väg till Stockholm. Framför mig har jag två dagar av nya utmaningar, människor, intryck och förhoppningsvis glädje. Jag är en av 84 utvalda som ska delta i UF Innovation Camp i Stockholm som hålls för första gången. Jag kommer att delas in i lag med fyra okända som jag sedan ska samarbeta med och tillsammans ska vi lösa uppdrag åt Nokia som är huvudsponsor. Jag har aldrig gjort något sånt här innan. Jag är nervös. Hur mycket det än skrämmer mig så ser jag det som en unik chans att få nya erfarenheter och det är ju faktiskt rätt häftigt att ha blivit utvald bland alla UF-elever i hela Sverige. Jag kommer att sakna min älskling och troligen känna mig liten och ensam, men som med allt annat går det säkert bra.

I morgon och på onsdag befinner jag mig alltså i Stockholm, på torsdag är det julmiddag och studentfest på statt och på fredag får jag jullov! Jag gillar den här veckan, trots allt.


Nytt till hemmet

Nu är det snart bara en vecka kvar i skolan och sen väntar ett underbart jullov! Det ska bli otroligt skönt att bara få vara hemma och vila upp mig ett tag. Kanske åker jag till Jalle och hälsar på i mellandagarna. Jag saknar hans släkt och det var ett tag sedan jag var där, men det är inget bestämt än.

Igår åkte alla handelselever till Gekås Ullared på studiebesök. Vi lyssnade på en föreläsning och shoppade! Det var första gången i "mitt vuxna liv" som jag var där och det var intressant att se vad det egentligen är som lockar så mycket människor. Visst fanns det mycket saker och det är förhållandevis billigt, men jag hade nog förväntat mig mer. Jag handlade lite julklappar, två tavlor, en sjal, ett bälte, en mysdress och lite annat smått och gott.

På tal om saker jag handlat så tänkte jag visa er och berätta om mina senaste inköp!
 
♥ Tavlorna är de jag köpte på Gekås för 69 kr/st. Har inte packat upp dem än men ville ändå visa. De har ingen given plats här hemma så de får nog vänta på att hängas upp.
♥ Ljusstakarna har jag köpt på loppis för 20 kr och målat svarta. Tycker de blev riktigt snygga!
♥Muggarna kommer från märket Gerbera som bl.a. Leila har användt i sina matlagningsprogram. Jag fick en mugg av min syster när jag tog körkort och har bytt färg flera gånger. De på bilden var länge mina favoriter men till sist blev det två rosa muggar av en annan modell som fick stanna hos mig.
♥ Ljuslyktorna har jag köpt på Forma Rum och jag verkligen älskar ljuset som de avger!  
♥ Välkomstskylten har jag hittat på loppis för 25 kr.
♥ Hängaren som står bakom skyltarna är köpt på Forma Rum och den föll jag för direkt. Man kan använda den som julkalender för det finns 24 krokar men just nu är den tom. Fin som den är!


Allt kommer bli bra

Helgen har spenderats i mitt älskade Eskilstuna tillsammans med Jalle, mamma och pappa. Igår var det 50-årsfest men jag och Jalle var chaufförer så det var en lugn tillställning, i alla fall för vår del. Idag har vi gått på stan och jag köpte lite julklappar, en väska och en stickad tröja. Det är dags att börja fixa ordentligt med julklppar till mina nära och kära. Vill gärna hitta något personligt och inte ge något bara för att...

Nu är min APU-period slut för denna gången och den har verkligen gått fort. Den sista veckan var nästan den roligaste för det tar ett tag innan man lär sig sotimentet, produkternas egenskaper och alla priser. Sånt man vill kunna för att ge kunderna bästa möjliga service. Det har i alla fall varit roligt och jag har lärt mig mycket av ägaren till butiken. Hur det är att starta eget, allt man ska tänka på, knep när man skyltar och annat intressant.

Innan har jag sagt att drömmen vore att ha ett eget företag, men nu vet jag inte längre. Det kräver så otroligt mycket tid och särskilt om man har en affär. Det är inte lätt att veta vad man vill göra med sitt liv, men en sak är jag säker på... och det är att allt kommer bli bra och lösa sig till slut.
Önskelista julen 2009


Det är inte många som frågat mig vad jag önskar mig i julklapp i år. Har jag inte varit tillräckligt snäll må tro? För de som vill veta ser min önskelista i alla fall ut så här...

♥ Lampa FORSÅ
♥ Allt ur serien TRIVSAM
♥ Fårfäll LUDDE
♥ Ljuslyktor stor och liten BORRBY
♥ Kökspall BEKVÄM
♥ Kökshanddukar röda LENDA

Notera att allt kommer från IKEA. Hur kan det komma sig? Jag är nog allt lite kär i det varuhuset!


RSS 2.0