Höstens planer

Ny vecka och nya saker att ta tag i. Den här veckan ska jag försöka vara duktig och arbeta med prov och inlämningar som ska lämnas in framöver, så jag inte får allt på en gång! Notera att jag sa försöka, så vi får se hur det går. Nu är det inte långt kvar av gymnasietiden... Mindre än en månad kvar till balen och mindre än två månader kvar till studenten! Jisses vad tiden springer iväg! Så vad händer i höst, när sommaren är över och allvaret börjar igen? Jag har sökt in till en utbildning i Nässjö på 400 Yh-poäng som hålls av Jönköpings tekniska högskola. Designkoordinator, det låter rätt bra va? Kurserna jag läser om jag kommer in blir:

Design och formgivning (25p)
Material och tillverkning (25p)
Möbeldesign och träteknisk produktutveckling (25p)
Design och marknadsföring (Kultur och kulturmöten) (25p)
Projektledning (25p)
Affärsekonomi med fokus på företagets viktigaste processer (25p)
Beredning och planering (25p)
Design, kvalitet och hållbar utveckling (25p)
Design och logistik, inköpsprocessen (25p)
Design, strategi och innovation (25p)
Design management, designprocessen (25p)
 
LIA Designkoordinatorn (35p)
LIA Marknad (25p)
LIA Design (40p)
Examensarbete (25p)

I stort sett ämnen som jag är intresserad av, så den låter bra. Men jag ska leta vidare efter fler utbildningar!

Tema: Röda detaljer

Vit bas med svarta, gråa och röda toner är riktigt läckert! Jag tycker mycket om det vita blanka golvet i sovrummet, skulle inte tacka nej till liknande. Bilderna kommer från Alvhem, en mäklarfirma som är otroligt duktiga på styling.

Dagen har inte varit så händelserik. Mest slöat framför tvn med min kärlek som är sjuk. Men vi pallade oss ut på en liten åktur runt Tranås nyss. Det byggs nya hus på sina håll och det är alltid roligt att se när de tar form. Den senaste tiden har jag börjat fundera på vart jag helst skulle vilja bo. Lägenhet i innerstan? Hus i stan? Villa på landet? Det lutar mest åt en villa på landet... sådär lite avsides men ändå nära till en stad. Öppna landskap tycker jag är så otroligt vackert, så varför inte njuta av dem varje dag när man har möjlighet?

Industrikök

Redan fredag och påsklovet är snart slut. Usch säger jag bara. För att komma på andra tankar frossar jag i vackra inredningsbilder och suger åt mig av all inspiration. Hittade en artikel på Expressens Leva & Bo-sida där konstnären Carola Kastman visar upp sitt underbara industrikök. Älskar alla grova detaljer som samspelar och att det verkligen känns som ett kök där man kan umgås i timmar. 

Ready to go


Det är inte ofta som det dyker upp dagens outfit här i bloggen. Jag har ju självklart kläder på mig varje dag men det är som med allt annat en fråga om tid och ork. De här bilderna är från Eskilstuna innan vi skulle till Tuna park och kolla i affärer. Då hade jag både tid, och ork, hör och häpna!

Jeans - Lindex
Tröja - H&M
♥ (NY) Kavaj- H&M
Halsband - Lindex
Halsduk - KappAhl
Klocka - Ur & Penn


High and low


... har skett i min skosamling som sakta men säkert växer! De nya tillskotten kommer från Skopunkten och kostade 349 kr och 199 kr, men som nog alla vet har Skopunkten 50% rabatt på det billigaste paret om man köper två par och 100% rabatt på det billigaste om man köper tre par. Billigt och bra! Skopunkten har verkligen gjort stora framsteg när det gäller att ha snygga och moderna skor. Utbudet till våren är fullt med gladiatorsandaler och pumps!

När jag var i Eskilstuna över påsken shoppade jag en del som jag ska visa er. Dessutom har jag plagg från tidigare shoppingturer som väntar på rampljuset!

När jag ändå håller på att fräscha upp bloggen lite gör jag en ny kategori som jag kort och gott döper till "Nytt i garderoben" där jag visar just det, som är nytt i garderoben.

Tema: Vårfärger

Idag har jag varit ute och gått en sväng i den sköna vårluften. Längtar tills allt får lite mer färg och inte ser så grått och dystert ut. Lite vårfärger är välkomna... men tills de tittar fram ute kan man ju alltid piffa till det inomhus!Time to make a choice

Det börjar närma sig, det där datumet som får tankarna att slå knut på sig själva, inte bara för mig utan för tusentals andra. Jag pratar om den 15 april då ansökningarna till högskolan måste vara inskickade. En sak är i alla fall säker, jag ska läsa vidare någonstans i höst men vart har jag inte klurat ut än.

Designprogrammet i Växjö?
Inredningskoordinator i Nässjö?
Rumsgestaltning i Eskilstuna?

Helst skulle jag vilja ha en kombination, läsa till inredningskoordinator i Eskilstuna, men sån tur har jag förstås inte. Men Nässjö är väl helt okej. Jag kan bo hemma och pendla dit. Det skulle fungera. Men jag kan inte påstå att varken skolan eller Nässjö som stad känns inspirerande.

Över påsken har jag varit i Eskilstuna med familjen och träffat min släkt. Det är något speciellt med den här staden som får mig att må bra. Jag känner ett lugn och välbehag när jag är här, som jag inte känner någon annan stans (förutom hemma i Tranås förstås).

Jag ska i alla fall söka till olika utbildningar så får jag se vad jag kommer in på och vad som händer. Det är dags att bli vuxen nu, på riktigt. Men jag vill inte det just nu, vill bara skjuta på allt ett tag och låta allt lösa sig. Men det gör ju inte det...


Nude

Klickade hem två par skor från H&M för någon vecka sedan och de var lika snygga och sköna som jag hoppades. Potentiella studentskor som passar till klänningen jag troligen kommer att ha! De kostade 399 kr och 199 kr men jag hade en rabattkupong så det blev lite billigare.

 


Tema: Svart-vitt

Tänkte börja uppdatera lite mer i min kära blogg som blivit väldigt åsidosatt den senaste tiden och då menar jag verkligen VÄLDIGT. Men för er som kikar in här varje dag är det väl ingen nyhet! I alla fall så ska jag inte gå in på några detaljer kring vad som händer i mitt liv just nu, i det här inlägget, för nu vill jag bjuda på inspiration i form av bilder med ett gemensamt tema; svart-vitt. Bilderna kommer från den otroliga bloggen Designspongeonline. En ny grej jag tänkte köra i bloggen, att visa bilder med ett gemensamt tema. De inläggen hittar ni under katergorin "Tema".

 

 


RSS 2.0