Mitt nya projekt

Idag var jag, pappa och Jalle i Skänninge och köpte det här skåpet som jag förälskat mig i! Det är riktigt stort, 194 cm högt och 145 cm brett. Men det går att dela på mitten, så om jag inte har plats eller känenr för att ha hela skåpet räcker det med skänken. Mitt stora projekt framöver blir att måla det vitt och göra om det så det blir lika underbart som jag tänkt mig! Det kommer ta sin lilla tid, men kommer garanterat att vara värt det då det här skåpet troligen kommer att följa med mig hela livet. Ska även byta knopparna och funderar på om jag ska ha porslinsknoppar eller öglor som på det vita skåpet. Vad tycker ni?


Nyinflyttat

Nu tänkte jag glädja mina tappra läsare med ett litet inlägg och även tacka er för att ni tittar in här varje dag! Det gör mig glad att så många följer min blogg trots min dåliga uppdatering!

Halva veckan har gått och den har gått lika snabbt som alla andra... I tisdags åkte jag och Petra till Motala och hämtade Jalle när han slutade, sen körde vi vidare till Linköping. Där gick vi i affärer, åt på Mc Donalds och avslutade kvällen med Flickan som lekte med elden på bio. Det var en jättemysig dag! Jag fick med mig en tröja och två klänningar hem. En av klänningarna kommer troligen att bli min studentklänning, men det är ju ett tag kvar så vi får se!

Idag har jag, Jalle, mamma och pappa haft en heldag i Jönköping. Ni kan ju gissa vad det betyder? IKEA och shopping förstås! Men eftersom vi var i Linköping i tisdags och shoppade så blev det inga kläder den här gången. Vi tittade på fåtöljer på EM och Mio, fyndade på loppis, köpte nytt Xbox 360, åt på IKEA och strosade runt där i timmar. Det blev en hel del som plockades ner i kundvagnen innan jag var klar... Eftersom jag varit dålig på att visa saker som fått flytta hem till mig den senaste tiden har jag satt ihop arrangemang så ni får se allt på en gång!


Ljusstake 99-89 kr. Vinglas 6 för 39 kr. Muggar 3 kr/st. Burk 25 kr. Djup tallrik 59 kr. Lampa 104 kr. Allt från IKEA. Loppisfynd: ramar för 15-40 kr.


Virkat kuddfodral 49 kr IKEA. Kuddfodral 99 kr H&M Home. Pläd 50 kr Jysk. Loppisfynd: ljusstakar 30 kr, skål 10 kr, cement-w 10 kr.


Orange vas 39 kr Decoflor. Ljuslykta 129 kr Fyndlagret. Glasburkar 99-125 kr Mollys Hus. Ljuslyktor 59 kr/st Forma Rum, Stor flätad skål 69 kr och kruka 89 kr Ulvåsa. Loppisfynd: plåtburk 5 kr, glasskål på fot 30 kr, ljuslykta 20 kr.


Efterlängtade höstlov

Äntligen, äntligen, äntligen har jag höstlov! Det är så otroligt skönt att höstterminen i princip är över för min del. Nästa vecka väntar APU:n som jag ser fram emot och när den är över är det bara två veckor kvar i skolan. Känns nästan lite svårt att förstå...

I fredags åkte jag och Jalle neråt landet till Lönsboda. Efter en lång och seg tågresa var vi framme. Vi åt middag hos Jalles mamma Lena, besökte hans mormor och gick sedan till hans moster Carolines hus där vi sov. I lördags var vi på barnkalas hos Jalles syster Sara för Agnes fyller 3 år idag. Vi åt god mat och självklart tårta! Av oss fick Agnes en söt rosa hjärtskål och ett silverhalsband med en röd nyckelpiga. Hela släkten var samlad och det var roligt att träffa alla igen för det var ett bra tag sen. När klockan började bli mycket blev Agnes trött så jag läste sagor för henne tills hon somnade. Det var mysigt!
I går åkte vi en sväng till Caroline och Arnes stuga som de håller på att bygga om. Det hade hänt mycket sedan jag var där sist. Stugan ligger vid en sjö som heter Immeln och det är så otroligt vackert där. Särskilt nu på hösten när alla löven skiftar i olika färger! Vi hann inte så mycket mer igår innan det var dags för oss att bege oss till Älmhult och kliva på tåget hem.

Den här veckan har jag lite att göra (fast jag har lov och hade lovat mig själv att inte boka in något). Planeringen ser ut så här:

Måndag: Städa hemma och handla. Titta på reprisen av One Tree Hill och Gossip Girl.
Tisdag: Till Inne och jobba med deras hemsida. Till Linköping och se på bio med Jalle och Petra.
Onsdag: Körlektion på eftermiddagen.
Torsdag: Till Jönköpng med mamma, pappa och Petra.
Fredag: Inget än så länge.

När vi åker till Jönköping på torsdag ska jag gå på IKEA och handla lite. Ska köpa ett stort serveringsfat ur serien TRIVSAM och titta ut vilka ljusstakar jag ska önska mig i julklapp av älsklingen. IKEA är så himla mysigt och speciallt nu när de har fått in alla julsaker!


Den vill jag inte ha tillbaka

Två av veckans fyra prov är nu avklarade, ett gick bra och ett gick dåligt! Eller dåligt och dåligt, med mina prestationskrav är G dåligt och mycket mer än så fick jag nog inte.. Men jag är i alla fall glad för att jag har gjort det och att veckan börjar lida mot sitt slut, med betonging på börjar. Det är fortfarande bara onsdag men allt känns lite lättare. Fast jag är extremt trött idag! I morgon ska jag köra halkbana och vi ska samlas vid körskolan klockan sex, så det blir läggdags tidigt för mig ikväll!

För att bli på bättre humör hjälper alltid vackra bilder som den här. Den innehåller många detaljer som jag gillar, fast den får mig att tänka på sommaren... Och den vill jag faktiskt inte ha tillbaka just nu.


Vecka 43

Fy skäms på mig för att det är över en vecka sen jag skrev ett inlägg. Tänker att jag ska, men så är det något annat som kommer mellan. När jag sagt att jag haft fullt upp innan så är det inget mot vad jag har den här veckan! Planeringen är följande:

♥ Måndag: Prov i Psykologi
Tisdag: Prov i Naturkunskap, plugga faser på körskolan
♥ Onsdag: Prov i Personlig försäljning
♥ Torsdag: Halkbana i Jönköping 06:00-13:00. Utprovning av studentmössa 14:45. Barnvakt till Alice 15:30-21:00.
♥ Fredag: Prov i Matte C. Religionsarbete ska lämnas in (så långt man hunnit). Åka till Lönsboda med Jalle.
♥ Lördag: Kalas för Agnes som fyller tre år!
♥ Söndag: Åker hemåt Tranås igen. Sen har jag höstlov!

Nu ska jag unna mig en kopp te, skorpor och Gossip Girl innan jag börjar med kvällens pluggande! Men först lite inspirationsbilder med en härlig blandning av saker och ting!



Bara slutspurten kvar

Gud vad fort dagarna går! Tycker knappt att jag hinner gå upp fören det är dags för sängen igen. I helgen var älsklingen med hans bästa vän Nils i Malmö och tittade på Raised Fist. Självklart saknade jag honom men jag behövde vara ensam lite för att få plugga. När jag är med Jalle hamnar inte alla skolböckerna som samlas på hög längst upp på min att-göra-lista, snarare längst ned... Men jag fick i alla fall lite gjort! Det är bara slutspurten kvar nu i skolan för den här terminen. Den här veckan och nästa som är fullspäckad med prov nästan varje dag, sen väntar fem veckors APU. Som jag berättat innan ska jag vara på [forma rum] som är min favoritbutik här i stan. De säljer inredning och möbler i en stil som jag fullkomligt älskar! Det kommer garanterat att dyka upp bilder därifrån sen så ni får se, men så länge kan ni gå in på hemsidan och titta.

Men jag pluggade inte bara i helgen, utan jag sov över hos min bästa vän Petra. Som alltid lagade vi god mat och den obligatoriska kladdkakan. Maten blev kebabkött inbakat i smördeg med bearnaisås. Sjukt gott! Vi köpte bara färdigkryddat kebabkött på Willys, stekte det tillsammans med lök och svamp, la det på smördeg och vek ihop, penslade på ett ägg och gräddade i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Sen serverade vi det till sallad!
Jag är jättesugen på att laga god mat och är enormt sugen på något med mozzarellaost, antingen pizza eller en baguette. Får se vad jag köper hem nästa gång vi ska handla! Har ni något gott recept med mozzarellaost får ni gärna tipsa om det!


Tine K

Nu sitter jag och väntar på att min älskling ska komma hem. I ugnen står en äppelkaka och så fort den är färdig ska en äppelpaj gräddas! Det gäller att ta vara på äpplena innan det är för sent! Jag måste säga att jag verkligen gillar hösten, mer och mer för varje dag. Så länge jag slipper cykla i spöregn! Alla butiker får in så fina höstnyheter och det börjar lida mot jul, sakta men säkert... och vem älskar inte julen? Tine K har massor av fina saker i sitt sortiment. Som produkterna nedan. Aningen dyrt men prisvärt för den som gillar stilen och kvalitén! Spana in deras inspirerande katalog här.

I morgon ska jag spana lite på stan i min favoritaffär [forma rum] om de fått in något nytt! Dessutom ska jag ha en lektion i skolan, göra faser på körskolan, skaffa rådgivare till vårt UF-företag + eventuella sponsorer och lägga mig under borren hos tandläkaren. Fe och fasa!

Bild: Tine K Home pressbilder

Inredningstips

Det finns så otroligt många underbara bloggar och när jag väl har tid kikar jag gärna runt och inspireras av alla inredningstips och stilar! Jag har en mapp på datorn där jag sparar bilder som jag faller lite extra för, och här är några av dem. Vet tyvärr inte vilken blogg de olika bilderna kommer från, men snart kommer ett inlägg med mina favoritbloggar och de är troligen från någon av dem! Det finns så mycket fint som man kan tillverka själv, som gör ens inredning extra personlig, och följande har jag tänkt ge mig på de kommande veckorna:

♥ Sy egna kuddar av linnétyg
♥ Göra ljuslyktor av gamla burkar och knyta rosetter av spetsband runt
♥ Måla små skyltar med budskap
♥ Tillverka skyltar av ståltråd



Bild: Kollage av Annamellita, bilder från olika bloggar


Skolan, Eskilstuna och shopping

Nu har jag rast i 20 minuter och ska försöka få ihop ett inlägg! Det blir glest mellan inläggen på bloggen, vilket jag och säkert ni tycker är tråkigt. Jag skyller på att skolan tar så otroligt mycket tid just nu och att jag på kvällarna vill vara med min älskling och inte sitta vid datorn. Nästa vecka har jag prov i psykologi och muntlig bokredovisning, veckan därpå väntar naturkunskapsprov i ekologi, matteprov och företagsekonomiprov. Fullt upp med andra ord! Vecka 44 är det höstlov och därefter ska jag ha APU på [forma rum] i 5 veckor vilket ska bli otroligt roligt, skönt och förhoppningsvis väldigt lärorikt! Nu får det vara nog med prat om skolan, men ni vet i alla fall hur allt ligger till!

I helgen var vi i Eskilstuna och umgicks med släkten och shoppade. På fredagen var vi på kyrkogården, hos mormor, på Tuna Park och shoppade och sen avslutade vi kvällen med att beställa hem pizza. I lördags gick vi på stan, fikade hos min kusin Fredrik, gick en sväng på Tuna Park (igen!) och på kvällen kom nästan alla i släkten till min moster på middag, vilket var mycket trevligt! Söndagen var lugn med ytterligare en sväng på Tuna Park, middag och hemresa. Som ni säkert förstår kunde jag inte låta bli att shoppa och kom hem med en hel del! Fyra linnen, två t-shirts, en tröja, två armband i silver med berlocker, vas, stövlar och en mössa. Ska fota och visa allt snart, men så länge får ni nöja er med t-shirtarna från Gina Tricot som fick följa med mig hem! Snygga, inte sant?

Bild: Kollage av Annamellita, pressbilder från Gina Tricot

RSS 2.0