Mors dag

Dagen började med tipspromenad för mina föräldrar och en löprunda för min del. Att springa kan faktiskt vara väldigt skönt, om man gör det i sin egen takt och utan ett tidtagarur som tiden bara rinner iväg på...

Eftersom det är Mors dag idag så åt jag, mamma och pappa på Golden Thai. Det blev buffé för min del där man själv plockar ihop vad man vill äta så steker kocken det. Supergott! Dock var det mycket folk och vi satt nästan längst in i resturangen så vi fick vänta hur länge som helst på efterrätten vilket var tråkigt. När vi kom hem la vi oss ute i solen och det är i princip det jag har gjort hela eftermiddagen. Nu ska jag plugga lite, sen blir det Gossip Girl och lite målande på älsklingens tavla!

090529



Eftersom jag mestadels gått runt i bikini idag får ni en bild på min outfit från i fredags! Som ni ser är den väldigt suddig men det får ni leva med.

Jeans (nya!), Gina Tricot
Linnen, JC och BikBok
Cardigan (ny!), Gina Tricot
Sjal (ny!), Minns ej

Mys med familjen


Kvällen igår tillsammans med Petra var supermysig, som alltid! Vi lagade tacospaj och tänkte vara nyttiga och äta grönsaker med dipp, men vi kunde inte hålla oss ifrån att baka en kladdkaka när vi väl börjat tänka på hur gott det är. Vi har ett supersmarrigt recept där kladdkakan blir jättekladdig. Ska publicera det bland mina favoritrecept sen!
Men vi kompenserade faktiskt upp det i morse med lite morgongymnastik på studsmattan!

Klockan elva skulle vi till min bror på kalas för Elvira fyller 14 år idag. Grattis! Vi fikade och hade det trevligt! Efter ca två timmar åkte vi hem men det dröjde inte lång stund fören vi åkte iväg igen. Jag och mamma åkte ner till stan och kollade i lite affärer och handlade. När vi kom hem hann jag slänga i mig lite mat och sen kom min andra bror Jens, Agneta och Alice till oss. Killarna åkte ut till golfbanan och vi tjejer stannade hemma och myste i solen. Sen grillade vi lite senare och hade det kanon!

Mysig dag igår


Igår var jag och mamma i Linköping och shoppade. Det var supermysigt och för första gången på länge hittade jag massor som jag föll för! Först åkte vi in till stan och gick i affärer. Vi började med Cubus där jag hittade ett par svarta jeans på rean för 100 kr. Ett riktigt kap! Sen var vi inne på Lindex en sväng och jag testade bikiniunderdelar men min jakt på en svart underdel fortsätter... Vi hittade nagellack och en liten söt t-shirt till Alice istället. Vi gick vidare till Ur & Penn där jag tittade efter en klocka, hittade den inte först men sen fanns den bakom disken och den blev min. På Gina tricot köpte jag en vit och en rosa kofta och på Indiska hittade jag en jättefin gräddvit tunika med broderier!

När vi varit på stan i tre timmar (tiden går så himal fort) så åkte vi ut till Ikano och IKEA. Vi började med IKEA där vi åt och köpte lite saker till hemmet. Jag fick med mig ett durkslag i lantlig stil som jag ska spara till framtiden! Efter IKEA gick vi till Gina Tricot, igen, och kollade lite. Jag testade jeans och föll för ett par jättesnygga ljusa med slitningar. Vad som är lite roligt är att när vi gick på stan mötte vi en tjej med likadana och då tänkte jag "Shit vad snygga jeans!". Så när jag hittade dem på Gina och de satt perfekt tvekade jag inte en sekund med att jag ville ha dem. Jag ska visa bilder på allt när jag har det på mig senare!

Ikväll ska jag ha myskväll med Petra och sova hos henne. Vi ska laga god mat och bara umgås! Vi träffas inte så ofta på vardagarna så det är behövligt att hitta på något på helgerna ibland! I morgon ska vi på kalas för min bror Peters barn Elvira som fyller 14 år. Känns inte som att det var länge sedan jag gjorde det och nu närmar jag mig 18. Vart tog åren vägen?

Linköping med mamma

Nu sitter jag i skolan och ska ha turism, men vi får jobba med vår APU-rapport som jag har hemma på mitt usb, så det blir inte mycket gjort för min del. Men jag är ändå snart klar så det gör inget! I måndags när vi kom tillbaka efter APU:n fick vi se ett arbete som en elev gjort förra året och det var på 17 sidor. Då tänkte jag "Hur fasen ska man få ihop så mycket?". Nu efter lite arbete har jag kommit upp i 20 sidor och jag är ännu inte klar. Det som känns bra är att det inte alls varit jobbigt för jag har lärt mig så himla mycket under mina fyra veckor på Inne så fingrarna bara går av sig självt.

Idag ska jag med mamma till Linköping och shoppa lite. Jag ska titta efter svarta jeans, ljusa jeans alternativt jeansleggings, en klocka och lite saker på IKEA. Det ska bli mysigt att åka iväg! Om klockan nedan finns kvar kanske den får följa med mig hem.


Icke sammanhängande

Då var man tillbaks i skolan och det är precis så härligt som jag förväntat mig. Inte så himla härligt alltså. Har inte haft någon lektion idag så egentligen är jag här i onödan som så många gånger förut. Ska ha Handel i två timmar vid klockan tolv och efter skolan ska jag en sväng till Inne och sen hem och sola. Vädret idag är helt underbart! 

Dagarna med älsklingen har varit jättebra, som alltid. I lördags åkte jag, älsklingen och hans mamma ner till Kristianstad och gjorde lite ärenden. Vi var även på en stor second hand där jag hittade en fin bricka för 40 kr. Den kan komma till användning i framtiden! Nu ses vi inte förens vid studenten om tre veckor. Jobbigt!

Jag har inte så mycket att berätta som är sammanhängande, så ni får ursäkta den uteblivna röda tråden i det här inlägget. Nu ska jag ut i solen en stund!

Läsarfråga

Hej! jag har läst din blogg rätt så länge nu, och som jag förstår så har du ett distansförhållande :) Skulle gärna vilja höra dina tips för att man ska få ett sådant att fungera, jag behöver tips, :) Ha det fint!

Hej!
Kul att du läser min blogg!
Du har helt rätt, jag och Jalle (eller Sebastian som han egentligen heter) har ett distansförhållande och det har vi haft i över tre år nu. Förhoppningsvis bor han hos mig om lite mer än ett år, men tills dess får vi fortsätta kämpa på! Att ha ett distansförhållande har sina för- och nackdelar. Det är verkligen jobbigt att vara ifrån varandra och det tär på förhållandet, men samtidigt är det nyttigt att sakna ibland och man lär sig att uppskatta tiden då man är med varandra mycket mer än vanliga par gör. Det viktigaste av allt är att man kan lita på varandra och känner sig trygg i sitt förhållande. Svartsjuka kan så lätt skapas när man är så långt ifrån varandra, men det gäller att intala sig själv att man bara har ögon för varandra! Och det har man ju också om man lyckas hålla kärleken i liv. Det är verkligen svårt att vara ifrån varandra och man får ge upp rätt mycket när det gäller sitt umgänge med andra och kanske framförallt pengar, men å andra sidan skulle jag aldrig vilja byta vårt liv tillsammans mot de tiotusentals kronorna vi lagt ner på resor. Jag träffade Jalle när jag var 14 år och har blivit vuxen och lärt mig om livet tillsammans med honom. Han är verkligen den rätta för mig och jag älskar honom mer än allt. Älskar man varandra så klarar man av avståndet!

Viktigt är att man alltid är ärliga mot och litar på varandra, tar vara på tiden när man är tillsammans, ringer till varandra och pratar, skickar sms och håller kontakten om dagarna, kanske skickar något sött brev ibland. Man måste helt enkelt hålla kärleken vid liv. Klarar man det klarar man allt!

Nattinlägg

Nu kan man fråga sig vad jag gör uppe. Klockan är över halv tre och jag sitter här på min älsklings rum. Han ligger i sängen och spelar och jag sitter vid datorn. Konstigt nog är ingen av oss särskilt trötta. Kan bero på att vi sov till kvart i elva i morse, vilket är länge för att vara mig!

Jag har varit här sen i onsdags och det har därför varit tyst i bloggen. Jag ber om ursäkt men ni vet hur det är! I torsdags var vi mest hemma hela dagen och myste med Antos. Vi gick även ut med honom på hans första riktiga promenad och det gick hur bra som helst! Idag har vi varit en sväng i Olofstrom för det skulle vara en marknad där, men det var inte alls mycket aktivitet så vi gick inte ens in. Åkte istället till en antikaffär och kollade runt efter fynd. Jag hittade en fin stol och ett bord, men det var ju inget som jag kunde släpa med mig hem precis... Men om några år då jag kan handla möbler så ska jag allt fynda. Har bläddrat massor i tidningar som Jalles mamma har och jag vet precis hur jag vill ha det i mitt framtida hus. Vitt, vitt, vitt, mycket kuddar och tyger, vackra vitmålade möbler, loppisfynd, spetsar och öppna hyllor räcker bra som beskrivning.


Minnen

Idag har jag varit himla produktiv på jobbet och det är kul! Vi har gjort om lite i butiken, dukat om bord, bytt kuddar och inredningsdetaljer i soffgrupper osv. Sen har jag jobbat med hemsidan och pysslat med lite andra småsaker. När jag kom hem städade jag mitt rum (inte för att det var stökigt, men det behövdes ändå), bytte lakan och satte in massa kort i album. Album är mysiga. Satte in kort från i somras. Jag har så sjukt många underbara minnen från förra sommaren - Öland, Kalmar, Visingsö, Torpön, Gustens dop. Allt som jag delade med min älskling!

Bjuder på två av mina favoritbilder från förra sommaren.



Today and tonight

Varje gång jag sätter mig och ska skriva här är det svårt att få inspiration. Tråkigt nog. Jag vill inte bara skriva om vad som händer i mitt liv för det kanske inte är så intressant utanför vän- och familjekretsen, men å andra sidan vill jag inte skriva meningslösa inlägg om vad som helst...

Idag har jag i alla fall varit barnvakt åt Alice. Vi gick ner tillsammans med mamma och pappa till hamnen där det var hamnfestival. Inte så mycket att se egentligen men det är trevligt med folk! Alice fick rida på en ponny och åka en karusell, sen köpte vi lotter men såklart vann vi inget. Pauline uppträdde på scenen och det var bra. Gillar hennes musik. Efter några timmar gick vi hem till Alice och blev bjudna på lunch - lax, potatis och en supergod sås gjord på cream fraich, dill, rödlök och kräftstjärtar.

Ikväll ska jag bänka mig framför tvn och titta på Eurovision Song Contest. Hoppas att det går bättre för Marlena än vad det har gjort för Sveriges deltagare de senaste åren! Hennes låt sticker ut och det är bra! Mina favoriter är nog Island, Rumänien, Estland, Grekland, Norge och Malta. Eller favoriter och favoriter. Det är de som jag tycker är bra rättare sagt.

Här kan man lyssna på och sätta plus på alla låtarna som ska tävla i kväll!


Ven och Köpenhamn

Det känns verkligen konstigt att snart ännu en arbetsvecka har gått. Det går fort. Alldeles för fort. Men jag hänger inte läpp helt för jag vet ju att jag kommer få jobba kvar hos dem och sköta om hemsidan som snart är klar! Har fotat massa nya produkter som ska läggas in så jag har verkligen att göra! Igår blev det lite extra lyx för jag, mamma och Åsa lunchade på Skafferiet. Jag åt paj och det var gott, men nästa gång blir det nog deras räksallad med handskalade räkor. Den är svårslagen!

Idag fick jag och troligen alla andra i klassen hem brev om vart vi ska åka på klassresa sista veckan innan sommarlovet. Min lärare Eva berättade det för mig igår när hon besökte mig på jobbet men jag reflekterade inte så mycket över det då. Men idag kom i alla fall brevet med planeringen över aktiviteterna. Och vad ska man säga? Det kan säkert bli kul men jag är inte så mycket för att åka bort sådär. Hade blvit glad om jag fått ta Jalle med mig. Vill dela allt med honom. Vi ska åka till Ven och sedan vidare till Köpenhamn med färja. Aktiviteterna kommer att bestå av cykeltur, besök på museum, en botanisk trädgård och Tivoli. Har inte så mycket att säga om det precis. Måste nog smälta det lite först.


Nu har jag två älsklingar

I helgen åkte jag till min älskling och såg som vanligt fram emot en mysig helg! På kvällen gjorde vi inget speciellt utan var bara hemma, kollade tv, spelade GoW2 och myste. I lördags gick vi upp tidigt och tänkte åka till Sara och kanske en sväng till Kristianstad för lite shopping. Men så blev det inte... På väg till Sara stannade vi på ett ställe för att köpa pellets till kaminen. Jalle och hans mamma gick in och jag väntade i bilen. Men det dröjde inte länge fören Jalle kom ut igen och sa att jag måste följa med in för det var två stora labradorer och två valpar där. När jag kom in i affären satte vi oss på golvet och kelade med valparna en stund. Det hela slutade med att Antos, en svart liten valp på 8 veckor följde med oss hem. Han är verkligen världens finaste och jag saknar honom otroligt mycket! Resten av helgen spenderades såklart genom att ge Antos uppmärksamhet och att kela med honom. Han tyrde sig mycket till mig och ville komma och ligga i mitt knä och sova. Så himla söt! Jag hann även lära honom att sitta precis innan jag skulle åka hem i söndags!

Egentligen var det tänkt att Jalle skulle komma till mig om två veckor för vi skulle åka upp till Eskilstuna. Men nu ska jag åka till honom istället, av olika anledningar. Det känns tråkigt att jag inte får åka till Eskilstuna men att jag får mysa med mina två älsklingar kompenserar upp det!





Te och skorpor


Ibland rinner tiden iväg så himla fort, och särskilt när man har roligt! Nu är min andra vecka på Inne slut och en ångestkänsla sprider sig inom mig när jag tänker på att APU:n snart är över. Jag trivs verkligen så himla bra på Inne och jag vill ut i arbetslivet. Vill ha ett riktigt bra jobb där jag trivs och där jag kan visa min potential. De senaste dagarna har jag byggt upp en ny hemsida och webshop till Inne, för deras nuvarande är lite svår att navigera sig runt på. Den ska jag få komma och sköta om i höst när Helena som egentligen är ansvarig blir mammaledig. Det blir bra med lite extra slantar i plånboken och dessutom får jag träffa de goa tjejerna som jobbar där!

Nu ska jag dricka lite te med hallonsmak och äta skorpor, Krisprolls, från Pågen. Det gör jag varje kväll och det har blvivit lite av ett beroende! I morgon åker jag till min älskling. Jag var där för två veckor sedan men det känns som det var en evighet!

Vintage Stories



Idag fick jag sluta lite tidigare så jag hann gå med mamma på stan. Vi fortsatte jakten på något fint som jag kan ha på mig på älsklingens student. Vi hamnade på KappAhl och jag har haft svårt för att hålla fingrarna borta från deras kollektion Vintage Stories som lanserades den 6 april. Det är en romantisk kollektion som för tankarna till 1920-talets Hollywood-filmer. Plaggen är detaljrika och genomarbetade med spetsar, fina knappar, sidenblandningar och andra tunna material i ljuva pasteller. Varje plagg tillverkas dessutom i en exklusiv begränsad upplaga vilket är lite kul. Jag vet inte hur många olika plagg jag testade men till slut blev det en underbar spetskjol och ett halsband som fick följa med mig hem. Kjolen kostade 399 kr och halsbandet 99 kr, men eftersom mamma hade rabatt på 25% på ett valfritt damplagg så fick jag både kjolen och halsbandet för 398 kr! Jag var sugen på en söt kofta som hade varit jättefin till kjolen, men att lägga ut ytterligare 349 kr kändes lite onödigt när jag har koftor hemma. På Lindex köpte jag även en fin rosa ros som passar till det romantiska temat.

Älsklingar


För några veckor sedan fick jag hem pumpsen från Skopunkten som jag suktat efter så länge! Först var de lite trånga men efter att jag gått in dem lite blev de helt perfekta! Bilden gör dem verkligen inte rättvisa. De har ca 9 cm hög klack med en platå på lite mer än 1 cm så de är verkligen bekväma att gå i. Bara för att de är så fina får de bästa platsen ovanpå min byrå. Det vore kul om jag hittade en snygg klänning som passar till skorna, annars får det bli gladiatorsandaler på älsklingens student.

Hemkommen tomhänt

Idag har jag och mamma varit i Linköping på jakt efter något fint som jag kan ha på Jalles student och självklart så spanade jag på lite andra kläder också. Men till min stora besvikelse hittade jag ingenting. Verkligen ingenting! Hur kan det ens vara möjligt när man strosar runt bland H&M, Vila, Gina Tricot och alla andra affärer? Jag vet inte vad det är med mig, men jag handlar nästan aldrig något längre. Hittar alltid något litet fel eller så är det för dyrt. Jag fick i alla fall med mig en liten present åt älsklingen och två tekoppar ur IKEA-serien Trivsam hem. Har mitt intresse för kläder givit vika för all vacker inredning?

Vi ska åka till Eskilstuna nästnästa helg så då får jag förhoppningsvis tid till att leta efter någon fin klänning. Vila brukar vara en guldgruva men idag fanns det knappt inga. Tråkigt nog.

APU på Inne


Nu har en vecka av min apu-tid på Inne gått och den har varit jättebra! Det finns inte så jättemycket att göra, jag som vill få nya utmaningar hela tiden blir lite rastlös, men det vägs upp av den otroligt trevliga personalen! Dessutom kan man ju inte klaga när man får strosa runt bland alla vackra saker och framförallt allt från Lexington. Bland det första jag gjorde var att packa upp deras sommarkollektion som är helt underbar! Väldigt mycket marint och mörkblått. Det gillar jag!

Igår var det Valborg och jag har alltid tyckt om den dagen. När jag var mindre brukade vi åka till stallet och titta på hästar och sen på elden, men de senaste åren har vi varit nere vid stadshuset där det mest är aktiviteter för små barn och elden är ingen höjdare. Dock har kvällen avslutats med en trevlig middag med Petra och andra bekanta! Så det har varit mysigt i alla fall.

Idag unnande jag mig själv en lång sovmorgon för att vara mig. Vaknade faktiskt redan vid sex men somnade om och klev upp närmare elva. Runt lunch kom Jens, Agneta och Alice hit en stund. Hade inte träffat dem på ett tag så det var mysigt! När de åkt hem la jag mig i solen med lite inredningstidningar. Jag får aldrig nog av att bläddra i dem och få inspiration. Årets första bränna fick jag också! Snart ska jag ut och gå en sväng hade jag tänkt. Får jag lust kanske jag till och med springer lite.

RSS 2.0