Till Lönsboda i helgen


Supersnygga pumps från H&M för endast 298 kr. Ett riktigt kap!

Jag tänkte bara skriva ett litet inlägg och berätta att jag åker till älsklingen idag, vid 14:06 för att vara exakt. Ska snart en liten sväng på stan, sen äta i skolan och vara med lite på en lektion. Jag hade tänkt gå ner till stan men det har kommit nästan 1 dm snö i natt och det snöar fortfarande. Dessutom snöar det horisontellt, vilket inte är världens roligaste att gå i, så pappa kör ner mig.

I helgen ska vi åka en liten sväng till Osby för jag vill hälsa på hos Klädkammaren där jag ska ha APU och veta lite mer om vilka tider som gäller och så. Sen ska vi fira lilla Gusten som blivit ett år! Jag har köpt en bok med tre sagor och jättefina bilder som han ska få. Tänkte att det är bättre att köpa en bok som de kan läsa när han blir lite äldre istället för bebisböcker, för det har de säkert redan massor!

Söta kjolar och modevisningsprat


Underbara kjolar från H&M. Jag testade en annan blommig vit kjol när jag var i Jönköping i måndags, men såg aldrig dessa i butik. Synd då de endast kostar 198 kr styck!

Jag känner att jag är en usel bloggare just nu. Men det är så mycket som rör sig i mitt huvud och jag har fullt upp hela tiden! Idag hade jag bara en lektion men provade kläder på Mollys Hus och skor på Kvinns efteråt. Det blev en jättesöt rosa klänning med en kofta från Mollys Hus och ett par vita tygskor + pumps från Kvinns. Igår var vi på Åhléns och provade och där blev det mörkblåa chinos, blommig tunika, bälte i midjan och en aprikosfärgad kofta. Jättefint! Det är bara några dagar kvar till modevisningen nu och det börjar bli nervöst! Men samtidigt kommer det bli så jäkla kul och det är definitivt det roligaste jag har gjort under min skoltid.

Snart kommer Petra hit för hon ska färga mitt hår. Det behövs verkligen! Sen måste jag packa, plugga, äta och vila lite. Det ska bli skönt att åka till Jalle i morgon och komma bort lite så jag kan slappna av, men samtidigt gör det mig lite stressad för att jag inte kommer kunna vara tillgänglig om det är något.

Våffeldag i morgon

I morgon är det Våffeldagen och jag ska garanterat inte missa att äta våfflor då! Ska köpa med mig lite grädde hem så jag kan mumsa ordentligt i morgon. Jag brukar alltid ha grädde blandat med jorgubbssylt eller bara socker på mina. Vad brukar ni ha?

Igår var det en lång dag! I skolan övade vi massor till modevisningen och det tär verkligen på orken. Direkt efter skolan åkte jag och pappa till Jönköping och gick en sväng på a6. Jag testade lite men hittade verkligen ingenting. Tråkigt! Klockan sju var det dags för hockey och Hv71 ägde Frölunda de första två perioderna, men sen var det som om luften försvann och de förlorade snörpligt med 3-1 efter att ha haft ledningen i stort sett hela matchen.

I morse vaknade jag upp till ett vitt snötäckte. Vad är detta? Ska det inte blå vår snart? Snälla pappa körde mig till skolan vilket var otroligt skönt. Ikväll ska jag vara barnvakt åt Alice och mysa med henne. Känns som att det var en evighet sedan jag träffade henne!

090321 Lyckad dag

Hela dagen igår var jättelyckad och tiden bara rann iväg!  Vid halv tio handlade jag och Petra allt inför kvällen, sen gick vi till Parkhallen där det var inredningsmässa och tittade på Björn från Äntligen hemma och Bert som inte behöver någon närmare presentation... Efter två timmar av godisplockande i de olika montrarna åkte vi hem till Petra. Jag ljuger inte om jag säger att jag fick ihop drygt ett kilo godis! Helt sjukt att det blev så mycket. Mellan klockan ett och sex lagade vi all maten till kvällen, och det tog verkligen så lång tid! Vi fick slänga på oss våra klänningar och sminka oss på några minuter bara. Alla tyckte att maten var jättegod, men vad det var avslöjar jag inte än! Kommer meny och bilder sen! När vi fått i oss allt var jag verkligen sjukt mätt och jag är det fortfarande. Ska titta på reprisen av Robinson nu, för det missade jag igår!

Igår hade jag och älsklingen varit tillsammans i 35 månader. Nästa månad är det 3 år! <3


Måste köpa nya

Tygskor från hm.se, 129 kr

På måndag ska jag och pappa åka till Jönköping och se när Hv71 tar emot Frölunda. Det är den tredje matchen i semifinalen och jag hoppas verkligen att det då står 2-0 i matcher till Hv. Men det återstår att se! Innan matchen vill jag hinna med en sväng på a6 så jag kan införskaffa nya vita tygskor. Dessa ovan kommer från H&M och kostar endast 129 kr.

I morse väcktes jag av att älsklingen ringde vid klockan sju, men jag hade sovmorgon så jag låg och drog mig ända till nio. Lyxigt att bli väckt av sin pojkvän och dessutom att ha så lång sovmorgon! Det är verkligen mycket som händer för mig framöver och nästa vecka känns väldigt fullspäckad. Det är mycket med modevisningen eftersom att det snart bara är en vecka kvar, sen ska jag dessutom vara barnvakt åt Alice på tisdag och åka till Jalle på fredag!

090318 Syrefattigt

Mina känslor svänger verkligen fram och tillbaka hela tiden. Onsdagen är den jobbigaste skoldagen för tillfället och den som tömmer mig på mest energi. Det ska verkligen bli skönt när jag slutat och får gå hem. Det är så otroligt skönt att gå hem med cykeln och njuta av det fina vädret och den friska luften. Luften här i skolan är verkligen syrefattig.

Skorna som jag har velat ha från Skopunkten kom in på deras hemsida igår och jag blev helt överlycklig! Så skulle jag beställa dem. Tror ni att det fungerar? Självklart inte. Testade även i morse men det fungerade inte då heller. Nyss gick jag in på deras hemsida och tänkte testa beställa igen. Men nu finns de bara kvar i storlek 41! Jag blir så jäkla förbannad och ledsen. Har alla andra kunnat beställa utan jag? Jag förstår inte varför jag alltid ska ha sån otur. Det räcker tydligen inte med att jag och Jalle bor långt ifrån varandra och måste betala mycket för att ses...det är väl ändå otur så det räcker?

Jalle ska förresten tattuera sig idag. Vi diskuterade fram och tillbaka i helgen om vad han ska göra och bestämde oss för "Jalle" på handleden i Old English-stil. Det kommer bli grymt snyggt och sexigt! Jag är så himla tacksam och glad för att Jalle bryr sig om vad jag tycker och vill att jag ska hjälpa till. Från början tänkte Jalle ha någon fras på latin som han ville att jag skulle skriva i skrivstil. Det är väl fint av honom om något?


Provning av glajjor


Idag har det minst sagt varit en lång skoldag. Jag har haft samhäll i två timmar då vi satt och skrev massor om Lag & Rätt, övat på nationellt listening prov, övat ingångar till modevisningen och testat glasögon på Synsam. Jag hittade snabbt mina favoriter och det är de svarta från Peak, helt lovely! Sen testade jag massa andra också bara för skojs skull, som de röda t.ex. Härligt med lite färg! Jag har i alla fall konstanterat att mitt ansikte, eller öronen, är lite sneda, så jag kan inte ha glasögon som är för markerande då det syns att de sitter snett. Jag är faktiskt lite sugen på ett par glasögon i den stilen som jag testade för jag tyckte om dem så himla mycket.

090315 Helgen med älsklingen

Alltid går helgerna med älsklingen lika fort och man undrar vart de tog vägen. Vi har haft en riktig myshelg och mest bara ägnat oss åt varandra. Lite kort har helgen sett ut så här...

Fredag - Älsklingen kom, vi lagade mat, myste och tittade på Let´s Dance.
Lördag - Vaknade ganska så sent, åkte ner till Team Sportia som hade utförsäljning, handlade på ICA, badade i badkaret, spelade kort med mamma och pappa, lagade tacospaj och tittade på Melodifestivalen.
Söndag - Låg länge och tittade på tv och bara hade det mys, gick en promenad, spelade lite kort, åt och sen åkte älsklingen hem.

Nu dröjer det två veckor tills vi ses nästa gång. Kommer säkert bli jobbigt att vänta så länge när vi bara väntade några dagar innan vi sågs denna gången...


Jag blir tokig


Gaaaaaaaah! Det gör ont i mig när jag tittar på de här skorna. De är banne mig de snyggaste jag någonsin har sett, och om vi hade haft Skopunkten här hade jag köpt dem på direkten. Men det har vi såklart inte och jag kommer inte iväg till någon sån butik heller. Tänk er, dessa snyggingar hos Skopunkten av alla ställen, för endast 299 kr! Det är helt otroligt!

090312 Planering

Idag har jag en lång dag framför mig och det var verkligen behövligt med några extra timmars sömn i natt för att jag ska orka hålla energin uppe. Jag sitter i datasalen och väntar på att Petra ska sluta. Det luktar konstigt nog precis som degen till kolakakor här. Jag kan inte låta bli att bli sugen på sådana. Min dag ser ut så här:

♥ 10:40-12:00 - Turism.

♥ 12:30-15:00 - Träffa Petra och planera inför middagen nästa helg.

♥ 15:30-16:30 - Skriva engelskaprov som jag missade i fredags.

♥ 16:30-17:00 - Cykla hemåt.

♥ 17:00 och framåt - Åka till min bror och busa lite med Alice, städa hemma (älsklingen kommer i morgon och då är det obligatorisk med ett nystädat rum och nya lakan i sängen), äta och vila.


090311

Det har blivit standard att jag har datumet som överskrift när jag ska skriva om min dag, sen kan dagen innehålla allt möjligt. Nu sitter jag i skolan och vi övar på massa ingångar till modevisningen, dock kan ju inte alla öva samtidigt så det blir inte mycket gjort för min del... Jag ska inte öva mer innan lunch så jag funderar på vad jag ska göra. En sväng på stan? En promenad? Vore skönt att komma ut lite och få frisk luft och rensa huvudet. Det är roligt att hålla på med modevisningen, men himla mycket väntande på ens tur vilket lätt leder till huvudvärk och det behöver jag verkligen inte just nu.

Plagiat?


Orginalet

 
Velvet


Star Pilots

Redan första gången jag hörde Higher kändes det som att jag hört den förut, och vet ni varför? För att den låter precis som Take My Body Close som i sin tur låter som Waiting For A Star To Fall från 1988. Jag läste någonstans att låtarna i Melodifestivalen får ha omkring 3-4 akter från en annan låt utan att det är plagiat. De borde inte få ha någon alls! Har inte låtskrivarna tillräckligt med fantasi för att skriva helt nya låtar och inte ta influenser från andra behöver de inte skicka in sina bidrag överhuvudtaget.

090310

Idag tog jag mig till skolan fast jag känner mig lite illamående till och från och har svårt för att äta. Dricka går bra, men allt som är hårt som jag måste tugga är svårt att få ner. Dagen har varit lång och seg och mycket tid har gått åt till att bara vänta på lektioner. När jag kommer hem ska jag bara vila och ta det lugnt. Att Jalle kommer på fredag är det som ger mig energi för tillfället. Det känns så sjukt bra!

Nytt utseende


Klänningen som jag ska visa på modevisningen fast i rött.

Nu har bloggen fått ett nytt utseende, men den är inte helt färdig än. Jag vill skapa en illusion av att det här är mitt klotterblock där jag skriver om mina dagar och sätter upp bilder som jag tycker om.

Hela dagen har illamåendet hängt i och jag har mest vilat och sovit för att slippa det. När illamåendet började avta blev jag svimfärdig så fort jag ställde mig upp. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag varken ätit eller druckit något sen igår. Framåt kvällen så piggnade jag i alla fall till och tog mig iväg till Noras Bal och Brud Ateljé där vi skulle testa klänningar som vi ska visa på modevisningen. Jag testade ett par som jag inte fick ner över rumpan, och sen en blå som var helt underbar om man bortsåg från det faktum att jag knappt kunde andas i den! Det blev till slut en vacker röd klänning som passade bäst!

090309

Min natt var ett rent helvete. Vaknade vid 01:40 av att jag var sjukt illamående. Försökte kontrollera illamåendet och somna om men det gick inte så bra, så när jag reste mig upp var det bara att springa till toaletten. Där blev jag sen kvar en bra stund...efter ett tag kändes det lite bättre så jag gick ner till mitt rum igen. Där blev jag sittandes i sängen för jag mådde så himla illa. Ville lägga mig och försöka sova men jag kände att det jag fått upp inte var allt. Så det blev en runda till på toaletten. Jag somnade nog närmare fyra och då hade jag spytt ordentligt fyra gånger. När klockan ringde vid sex i morse var jag fortfarande illamående så jag stannade hemma från skolan. Jag får alltid så himla dåligt samvete när jag gör det, men nu är jag verkligen dålig. Jag vill inte gå runt där och må illa, vara yr och se helt blek ut. Jag har ingen som helst aptit så jag får se om jag kan få i mig något överhuvudtaget idag.


SOMMARDRÖMMAR OCH HELGEN

Hittade en bild på Gina Tricots hemsida. Så här ser jag gärna ut i håret i sommar. Slarvig knut och hårband. Dock behåller jag mitt mörkbruna hår! Jag var faktiskt blond innan jag träffade Jalle, alltså för ungefär 4 år sen, men jag trivs bäst som brunett!

Eftersom det är söndag har ni säkert räknat ut att jag kom hem från Jalle idag. Och vad ska jag säga... jag har världens bästa pojkvän! Helgen har varit helt underbar. I fredags var vi en sväng i Kristianstad och älsklingen hittade ett par svarta byxor, sen åkte vi hem till Sara och Daniel där vi åkt en sjukt god middag bestående av falsk fläskfilé, pasta och sallad. Får jag receptet så kommer det garanterat upp här på bloggen. Jalle säger att om det är någon maträtt som han ska lära sig att laga så är det den! Och det har jag inget emot... Igår gjorde vi inte alls mycket. Jag undrar lite vart dagen tog vägen. Vi spelade Gears of War 2, handlade, var en sväng hos Jalles underbara mormor, myste, handlade lite till, tittade på en Beck-film och spelade ännu mer. Lyckades hålla mig vaken ända till två! Idag har vi heller inte gjort något speciellt, mest bara tagit vara på de sista timmarna som vi brukar.

Jag bokade nyss en resa åt Jalle och gissa när den är... redan nästa helg! Jag har inte riktigt förstått att han verkligen kommer till mig om 4 dagar! Vi ses då för att vi ska kunna ses varannan vecka sen innan påsklovet och få ihop det så bra som möjligt. Om det blir så som jag vill kommer vi att vara med varandra ända från den 9/4 till 26/4. Så länge har vi aldrig varit med varandra i ett sträck innan!

090306

Just nu är det inte så mycket aktivitet i bloggen för jag har lagt mycket fokus på skolan och har helt enkelt varit för trött för att sitta vid datorn. Jag har smitit iväg till Jalle för att vila upp mig över helgen och det är verkligen behövligt. Resan hit igår var lång och seg, men jag kom fram tillslut efter tre olika tåg och en bussfärd. Kvällen ägnade vi åt varandra och lite åt Nils för vi skjutsade hem honom. Nu är älsklingen i skolan och jag väntar på att han ska komma hem. Vi åker troligen en sväng till Kristianstad och shoppar lite idag och ikväll ska vi till Sara och Daniel och äta middag. Det kommer bli hur mysigt som helst! Lilla Gusten har lärt sig att gå nu och det har jag inte sett!


VÄRLDENS BÄSTA


Igår fyllde världens bästa lilla tjej 3 år! Hon är verkligen solstrålen som lyser upp allt och jag älskar henne ofantligt mycket. Missar hennes kalas i morgon vilket känns väldigt tråkigt, men jag får mysa med henne någon annan dag istället.

HEKTISK DAG OCH ÄLSKLINGEN


Bild från en kväll med Tanja och Nils.

Igår var det verkligen en hektisk dag i skolan, och sen när jag kom hem var jag så trött så jag somnade i soffan. Tidningen var på besök i vår klass för vi ska medverka i den, så var det massa jobb med modevisningen och annonsbladet som skulle vara klart igår (vilket det inte blev) och så övade vi ingångar. Jag har 4 stycken och ska gå för Nora (balklänningar), Voice + Kvinns (kläder + skor), Mollys hus (kläder från Noa Noa) och Åhléns + Synsam (kläder + glasögon). Det kommer verkligen bli jättekul!

Idag börjar jag inte fören 10:40 vilket är så himla skönt. Har bara en lektion, sen smiter jag iväg till älsklingen och är där över helgen. <3

FÅR JAG BYGGLOV


Bilder från kvällens avsnitt av Bygglov. Jag har inte sett programmet än men kunde inte låta bli att gå in på deras hemsida och tjuvkika lite! Jag gillar verkligen att de har en braskamin i köket. Det är något som jag själv skulle vilja ha, men vårat kök har inte den stora ytan som krävs.

Jag kanske ska ta och berätta lite om min dag! Hade idrott och matte, sen skulle jag skrivit en uppsats på svenskan men jag ska göra det på torsdag istället. Så jag cyklade till Ica och lämnade in en ansökan om extrajobb och sommarjobb, hoppas verkligen att jag får napp, men chansen är nog inte så stor! Sen cyklade jag hem en liten stund och sen tillbaka till skolan igen för att ha en lektion på 40 minuter. Sista lektionen skulle vi egentligen haft prov men det blev inställt. Det var min skoldag det! Resten av dagen har jag vilat, kollat tv, läst lite och funderat på vad jag ska skriva på uppsatsen. Nu mår jag dock illa så jag ska ta ett glas med kallt vatten och lägga mig.

ISTÄLLET FÖR VANLIGA KÖTTBULLAR


Msn har verkligen utvecklat sin hemsida det senaste året och fyllt på med massvis av smarriga recept. En sak som är extra bra är dessutom att man kan välja hur många portioner ett recept ska vara för! Här kan ni välja antal portioner till rätten ovan.

TILLAGNING
  1. Blanda väl färs, havregryn, yoghurt, ägg, salt och peppar i en bunke.
  2. Skala och finskiva lök och vitlök.
    Blanda såsingredienserna i en stor kastrull.
    Låt småputtra i 10 minuter.
  3. Skär fetaosten i kuber.
    Rulla stora köttbullar och tryck in en ostkub i mitten.
  4. Hetta upp olja i panna på medelhög värme och bryn bullarna runt om.
    Lägg över i tomatsåsen.
    Lägg i resterande fetaostbitar.
    Låt småkoka i cirka 25 minuter.
  5. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning, med lite sambal oelek.

ILLUSTRATION


Riktigt grym illustration som gärna skulle få ta plats någonstans i mitt hem. Som en fototapet kanske?

Jag kom precis hem från Alice för Agneta kom hem lite tidigare än det var tänkt. Vi har hoppat studsmatta, pusslat, tittat på Pippi, gosat och läst bok. Lilla gumman var trött så hon somnade när jag läste. Nu ska jag skriva ut mitt cv, det är sommarjobbsjakt i morgon! Jalle fick förresten tillbaka sina pengar så jag åker till honom på torsdag! Ska bli så himla skönt att få vara med honom och kunna släppa skolan lite.

090302

Idag avgörs det om jag åker till Jalle eller inte om några dagar. Jag har inte hållt er riktigt uppdaterade om läget angående resan, men Jalle har pratat med sin rektor och han måste inte följa med till Hannover. Dock har han redan betalt, och om han inte kan få pengarna tillbaka följer han med ändå. Han ska prata med rektorn idag om det. Jag håller verkligen tummarna!

Idag har jag en kort skoldag, sen ska jag hem en snabbis och käka lite och sen vidare till Alice och vara barnvakt åt henne fram till nio ungefär. Hon var så himla söt när jag var där en stund igår! Agneta bar henne, så hade hon tummen i mun och sa generat "Jag tycker om Anna". Om hon bara visste hur mycket jag älskar henne! Senare ikväll måste jag plugga till Företagsekonomin provet i morgon, tittade på det lite igår och det känns som att det mesta sitter ganska så bra...

FÖRLOVNINGSDAG



Idag är det ett år sedan som jag och älsklingen förlovade oss. Tänk att det redan har gått ett helt år! Förlovningen betyder otroligt mycket för oss och den gör att vi känner oss extra trygga med varandra. Tyvärr har vi inte kunnat tillbringa dagen tillsammans, men vi får ta igen det nästa gång vi ses!

Dagen till ära har jag istället tittat på Vasaloppet, gått tipspromenad, fikat, bowlat med pappa och Jens och lagat god mat. Tänkte lägga mig en stund i badkaret nu och sedan avsluta kvällen med Beck-filmen samtidigt som jag ska plugga.

RSS 2.0