VACKRA SOMMARBILDER


Bild: Oskar Falk, LundLund

Efter skolan ska jag och Petra spendera några timmar på stan. Förhoppningsvis hittar jag något som jag kan ge Jalle i födelsedagspresent för det är inte så lång tid kvar nu tills hanf fyller år och jag vill inte vara ute i sista stund. Älsklingen kommer med tåget 16:47 och sen ska vi bara hem och mysa hela helgen. Något speciellt är inte planerat men det dyker alltid upp något!

HUR BLIR DITT 2009?

Horoskop är alltid roligt att läsa och ofta stämmer de faktiskt. Egentligen borde man läsa horoskop i efterhand för att kunna jämföra om det blev som förutspått. Jag är jungfru och älsklingen min är vattuman. Våra horoskop låter lite sådär tycker jag, så jag hoppas att de inte slår in!

Väduren 21/3-20/4

Kärlek: Under Våren träffar du en person som du tror är den rätta. Passionen är het och du har aldrig varit lyckligare. När smekmånaden är över inser du att det måst finnas mer än passion för att ett förhållande ska fungera.
Arbete: Året börjar bra. Du får möjlighet att avancera och det ger dig också mer frihet. Under sommaren inträffar något som ändrar villkoren för ditt jobb. Nu gäller det inte bli undanskuffad av andra ambitiösa medarbetare.
Hälsa: Du har två riktigt rejäla energisvackor, en i början av februari och en i mitten av november. I övrigt ser du ut att få ett hälsosamt år. Du tänker på vad du äter och du försöker hinna med att träna.

Oxen 21/4-21/5

Kärlek: För dig pikar kärleken på hösten. Som singel ser det ut som du inte lyckas träffa den rätta, men du har väldigt roligt i jakten på den perfekte partnern. Har du ett förhållande så satsar du på trygghet.
Arbete: Ditt arbetsår ser rätt så turbulent ut. Mycket av det som sker kan du inte påverka eftersom det styrs av yttre faktorer. Du trivs med ditt jobb, men du störs av att inte veta vad som kommer att hända.
Hälsa: Under våren är du mycket motiverad att ta hand om dig själv. Du äter bra, tränar och ser till att sova tillräckligt. Tyvärr dalar din ambition under året och på vintern är du tillbaka i dina ovanor igen.


Tvillingarna 22/5-21/6

Kärlek: Tvillingen satsar mycket på sig själv i år och det gör att det finns väldigt lite spelrum för ett nytt seriöst förhållande. När det gäller att träffa någon för en kortare tid så passar slutet på april eller oktober bra.
Arbete: Det blir en intressant och utvecklande jobbår. Du tvingas att inse sanningar om dig själv som du helst skulle ha velat slippa. En energitopp under maj gör att det är gynnsamt att söka nytt arbete eller avancera.
Hälsa: Du kommer ha det lite besvärligt i slutet på vintern. Många förkylningar tröttar ut dig och får dig ur form. Under sommaren arbetar du upp fysiken såväl som ditt självförtroende igen.


Kräftan 22/6-22/7

Kärlek: Om du inte redan har en etablerad relation kommer du ha goda möjligheter att träffa någon i slutet av året. Fram till dess ska du passa på att leka och ha kul.
Arbete: Det kan bli ett riktigt karriärsår för Kräftan förutsatt att du verkligen har bestämt dig för vad du vill satsa på. Just nu är din energi mycket stark och den påverkar främst områden som har med arbete att göra.
Hälsa: Du är mån om att hålla dig i form och det hjälper dig att undvika de vanligaste hälsorelaterade sjukdomarna. Vad du ska se upp med är stress, det höga tempot på jobbet kan påverka dig negativt.


Lejonet 23/7-23/8

Kärlek: Året börjar och slutar passionerat, däremellan kan det råda torka på romantik. Det gäller att du inte ger upp bara för att det inte slår gnistor om ditt förhållande.
Arbete: Under 2009 kommer du få chansen att byta inriktning i ditt arbete. Det här är en unik möjlighet, men också lite skrämmande eftersom det kräver en stor insats från din sida.
Hälsa: Under sommaren kommer du blomma ut i din fulla potential. Det är då du mår som bäst och då kan ingen motstå din charm. Tänk på att inte tappa bort träningen under semestern.


Jungfrun 24/8-23/9

Kärlek: Är du singel kommer du att satsa mer på arbetet än på kärleken. Om du träffar någon blir det genom jobbet eller genom en hobby. Har du ett förhållande blir oktober en passionerad månad.
Arbete: Du har höga krav på dig själv och du tänker inte ge upp innan du når dina mål. 2009 blir året då dina drömmar och mardrömmar förverkligas. April och september blir motiga månader.
Hälsa: Du kan få problem med magen under året och det är främst relaterat till stress. Undvik att knapra tabletter och försök att hitta en avstressande träningsform som yoga istället.


Vågen 24/9-23/10

Kärlek: Under 2009 handlar det mycket om att bygga på det du har. Som singel satsar du mycket energi på dina vänner. Ditt sociala skyddsnät har blivit viktigt, men det finns ändå utrymme för en flirt under sommaren.
Arbete: Du har äntligen hittat tillbaka till din arbetsglädje igen. Förra året var turbulent, men i år blir det lugnare. Undvik att göra större investeringar under november, risken är stor att du går med förlust.
Hälsa: Just nu månar du mycket om dig själv. Du har lärt dig att lyssna på din kropps signaler och det är bra. Nu gäller det att komma igång med träningen eller någon for av motion.


Skorpionen 24/10-22/11

Kärlek: Relationer av alla slag kommer att spela en stor roll i ditt liv i år. Har du ett förhållande kommer det att bli mer intensivt, särskilt under våren. Som singel söker du efter den rätte, men det kan ta ett tag.
Arbete: För dig har karriären alltid var viktig eftersom den är en bekräftelse på det du kan. I år får arbetet stå tillbaka för andra saker. Det kan vara kärlek, familj eller kanske rent av barn.
Hälsa: Din hälsa är bra under våren. Du känner i fin fysisk form även om du gärna skulle vara ännu mer tränad. Under sommaren kommer din motivation att försvinna och du börjar tänka mindre på vad du stoppar i dig.


Skytten 23/11-21/12

Kärlek: Det känns som det är för mycket vardag och för lite passion i ditt liv just nu. Du blir lätt uttråkad så det finns en möjlighet att du väljer att bryta upp från den relation du har idag.
Arbete: Det blir ett intensivt år för din del. Våren är den lugnaste tiden under 2009 så passa på och fundera på ditt karrärsval då. September och oktober blir riktigt jobbiga månder både fysiskt och psykiskt.
Hälsa: Du har alltid varit rätt slarvig med dig själv. Du är bortskämd med en bra grundfysik och behöver inte tänka så mycket på vad du stoppar i dig. Under hösten påbörjar du en ny form av träning.


Stenbocken 22/12-20/1

Kärlek: Just nu är du försiktig med att släppa in någon i din inre sfär. Som singel lever du ett intensivt uteliv tillsammans med dina vänner, men du undviker allt för intima kontakter. I november möter du en speciell person.
Arbete: Arbetet flyter på bra under våren. I Maj ställs du plötsligt inför ett val som kommer att ta mycket energi. Sommaren blir en viloperiod, men hösten blir riktigt tuff. Se upp för falska löften.
Hälsa: Du håller dig i fin fysisk form. Att se bra ut ger dig självförtroende. Du skulle behöva pyssla om dig lika mycket mentalt som du gör med din fysik. Gå gärna en kurs i personlig utveckling.


Vattumannen 21/1-19/2

Kärlek: Lever du i ett fast förhållande kan det gå slentrian i det under våren. Tänk på att du måste jobba för att behålla passionen i ditt liv. Som singel kan du möta kärleken i vintermörkret om du bara håller öppen attityd.
Arbete: Kraven från dina chefer blir högre och högre. Du tvingas göra val som påverkar ditt privatliv lika mycket som din karriär. Under september får du chansen att prova på något nytt.
Hälsa: Din hälsa är vacklande under våren. Den ena förkylningen tycks avlösa den andra utan att det riktigt bryter ut. Till sommaren får du äntligen njuta av att vara helt frisk. Du blir glad som en kalv på en klöveräng.


Fiskarna 20/2-20/3

Kärlek: Mars och april ser riktigt heta ut för din del. Du möter någon som får dig att känna dig alldeles kollrig. Har du ett förhållande finns det risk för ett triangeldrama under våren.
Arbete: Under våren satsar du mer på ditt privatliv än ditt jobb. Du känner att du inte riktigt trivs med det du gör och det bidrar till din bristande entusiasm. Vill du ha en förändring måste du söka den aktivt.
Hälsa: Det blir ett riktigt toppenår om du bortser från ett par smärre förkylningar under hösten. I september börjar du med en ny fysisk aktivitet som kommer att sluka ditt intresse under lång tid framöver.


PS IKEA


Jag gillar verkligen IKEA. De har så snygga, funtionella och billiga möbler. Vilket hushåll i Sverige har inte en enda liten sak som kommer från IKEA? Skåpet ovan ingår i serien PS. Den är i stål och finns i röd, silverfärgad och vit. Riktigt snygg serie!

Idag har jag varit effektiv i skolan och lämnat in ett turismarbete samt letat efter massa resor på internet, så nu ska jag hem. Eftermiddagen får bestå av matlagning, plugg och vila. Sen vid fem åker jag med pappa till Jönköping för att se Hv71 möta LHC! Det ska bli spännande!

JAG VILL HA NÅGOT VARMT


Underbara muggar från IKEA, 29 kr/styck
Nästa gång jag är nere hos älsklingen kanske jag köper hem ett par. Tycker de är så mysiga!

Idag när jag vaknade var jag så otroligt frusen så jag kände bara för att ligga kvar i min varma säng några timmar till. Men jag var tvungen att gå upp! Gjorde i ordning en dunderfrukost med 2 mackor, 2 kiwi, smoothie med hallon och blåbär, juice och te. Så mycket äter jag sällan till frukost, men jag kanske borde för det är en väldigt bra start på dagen!

Nu har jag håltimma och jag utnyttjar faktiskt tiden till att göra klart ett arbete i turismen. Känner mig effektiv och det känns verkligen som att jag har bättre koll på allt i skolan idag än vad jag hade igår. Snart ska jag, Hanna och Linda gå till stan och fråga lite affärer om de vill medverka i modevisningen som vi ska ha i vår. Det är verkligen mycket som ska göras i samband med modevisningen och vi jobbar med det på nästan alla Handelslektioner. Annonser ska säljas, butiker kontaktas, affischer + biljetter + annonsblad ska utformas, koreografi till modevisningen ska sättas ihop, webshop ska göras, biljetter ska säljas... jag kan hålla på länge! Jag, Hanna och Linda sitter i ledningsgruppen och det är meningen att vi ska ha överseende så alla andra grupper gör det de ska, men just nu har vi inte så stor koll...

SKOLAN TAR UPP SÅ MYCKET TID

Kärlek till världens bästa pojkvän Jalle.

Ju närmare fredag man kommer ju bättre känns allting! Jag har nästan gjort klart ett svenskaarbete ikväll och läst massor i samhällsboken men än är jag inte klar. Kvällen får avslutas med läsning i en bok som ska vara utläst vecka 9. Som tur är kommer jag ha tid till att läsa på lovet, så den är det ingen panik med. Men jag gillar att ligga lite före och känna att jag har kontroll över min studiesituation. Även fast allt känns jättejobbigt så måste man ta tag i det förr eller senare och det blir inte bättre av att man skjuter på saker! Nu har det varit massor med tråkigt skolprat och ni får ursäkta! Men det blir så när dagarna för tillfället mest består av skola och plugg, sen självklart massa drömmar om Jalle förstås!

UNDERBARA LEXINGTON


Jag behöver egentligen inte säga så mycket, bildens skönhet får tala för sig själv.


Kom nyss hem från en lång och jobbig dag i skolan och inte blir det bättre av att jag har massor att plugga på. Hela kvällen kommer troligen att gå åt till det. Jag har verkligen inte tid till att sitta vid datorn, därför får bloggen vara åtsidosatt den här veckan. Men så är det ju med livet, man kan inte hinna med allt som man vill. Det gäller att prioritera och nu satsar jag på att göra klart så mycket som möjligt den här veckan så jag kan slappna av i helgen.

VECKANS PLANER

Den här veckan har jag verkligen fullt upp, och inte blir det bättre av att alla lärare planerar in alla inlämningar och prov till samma vecka så jag har massor att göra tills nästa vecka! Veckan ser lite kortfattat ut så här:

Måndag: Gå ut till alla företagen som ska vara med i modevisningen. Kryddparty hemma hos Agneta, kl 18:00.
Tisdag: Läsa svenskabok och göra klart svenskainlämning, läsa om samhällskunskap och företagsekonomi + plugga matte.
Onsdag: Gå ut till fler företag. Utvecklingssamtal, kl 17:45. Plugga ännu mer.
Torsdag: Hockey i Jönköping med pappa, åker ca 17:00.
Fredag: Älsklingen kommer till mig, kl 16:47.
Lördag: Mys med älskling.
Söndag: Mys med älskling. Älskling hem, kl 18:07.

Kryddpartyt hemma hos Agneta var mycket trevligt. Vi var ett gäng tjejer som fick testa på olika matlagningsprodukter samt hudvårdsprodukter. Massa provsmakningar och även massage fanns för den som ville. Dock var jag dum som inte tog tillfället i akt, men alla andra hann före. Jag får se till att få massage av älsklingen på fredag istället och självklart ge honom också. Massage är verkligen något som man borde unna sig oftare!

LOVE FROM dELiA*s


Somriga kläder från dELiA*s.

Det är alltid roligt att prenumerera på nyhetsbrev för då får man alla nyheter direkt i inkorgen, håller lättare koll på sortimentet och vilka erbjudanden och rabatter som finns. Jag prenumererar på Asos, Topshop och dELiA*s. Asos har alltid massor med fina kollage i sina nyhetsbrev så det kan jag verkligen rekommendera!

Nu är det måndag igen. Som vanligt var det segt att gå upp i morse men jag hade sovmorgon till tio som tur var. Jag skulle verkligen behöva vara lite glad och på bra humör, men det finns alltid saker som drar ner humöret. Man försöker att inte bry sig så mycket, men när det är så påtagligt är det inte alltid det lättaste att ignorera. På fredag kommer i alla fall Jalle och då kommer jag vara lycklig.

ETT DRÖMKÖK


Jalles syster Sara och hennes Daniel håller på att bygga ut sitt hus så det nästan blir dubbelt så stort som innan. När jag var hos älsklingen innan jul åkte vi till dem och då hade de precis installerat sig i köket som är så himla vackert! Jag verkligen älskar den lantliga stilen med handtagen och de öppna hyllorna. Det är detaljer som jag absolut vill ha i mitt framtida kök!

HELT MIN STIL


Tittade nyss runt lite och hittade en stil som helt passar mig, jag tror inte att ni blir förvånade när jag säger att den kommer från Chicy. De har så grymt snygga kläder! Mörka jeans, grym t-shirt och halsduk. Det är så klockrent min stil! Sen skinnjacka till det och outfiten är oslagbar. Och hur snygga är inte skorna?
T-shirten kostar 319 kr och finns endast i One Size vilket jag tycker är lite synd.

Nu är jag hemma hos Petra och myser. Vi har lagat mat och tittat på Körslaget, snart blir det den nya filmen Wildchild och ostbågar. Mums! Jag är ganska så trött men ska försöka vara vaken länge i kväll. Det är inte varje dag man sover över hos sin bästa vän!

BÖRDA ELLER LYCKOPILLER


Jag måste erkänna att bloggen ibland kan kännas som en blandning av en börda och ett lyckopiller. Jag tycker mycket om att blogga men det känns inte lika kul när inspirationen och orken inte finns där. Det känns inte lika kul när den här pressen kommer att man måste svara på alla kommentarer. Ändå är det ett val som jag själv har gjort, att jag inte godkänner några kommentarer innan jag har svarat på dem för jag vill ha kontakt med mina läsare och skapa en dialog. Era kommentarer är vad som får mig att fortsätta blogga och inspirera. Utan dem skulle jag lika gärna kunna skriva en privat dagbok.

tack för att ni fortsätter att läsa fast jag inte har den bästa uppdateringen eller är så snabb på att svara er!

MODERNT


Underbara bilder med vit och turkos inredning. Jag är inte så jättemycket för när det är så här pass modern stil, men de mjukar upp allt med det vita trägolvet som jag bara älskar!

Jag kom precis hem från skolan och det känns hur skönt som helst att jag har hela helgen framför mig. Nu ikväll ska jag bara vara hemma och äta tacos som jag har tjatat om hela veckan! Det är så otroligt skönt att bara vara hemma och mysa. Dock saknar jag min älskling för det är ännu mysigare när han är med och gör oss sällskap. Men älsklingen kommer till mig nästa helg. :)

APU PÅ INNE


Tidigare så hade jag med hjälp av Tanja fixat APU på hennes mammas klädbutik Klädkammaren i Osby där jag ska vara vecka 17, men jag ville ha något här i stan de resterande veckorna. Så jag tog mitt cv och ett personligt brev och gick in till Inne och KappAhl och presenterade mig. Så här om dagen ringde de från Inne och sa att jag gärna får vara där vecka 18-21. Jag blev verkligen jättelycklig för jag älskar den butiken! De har inte bara en butik utan erbjuder även homestyling och uppsättning av gardiner och annat. Det ska bli spännande att se vad jag får pyssla med!

JAG NÄRMAR MIG MÅLEN

Nu sitter jag här igen, nyss hemkommen från ICA. Jag och mamma storhandlade idag och det tog sin lilla tid. Jag känner mig ganska så tom på inspiration. Vill skriva om något intressant i bloggen och inte bara visa kläder eller inredning, men det händer inte så jättemycket i mitt liv just nu. Vardagen flyter på och jag och Jalle räknar som vanligt ner dagarna tills vi ses igen. En vecka kvar snart. För några veckor sedan skrev jag om mina mål som jag har för det här året och jag har tänkt en hel del på dem. Minns ni dem?

♥ Ta körkort
Hitta en bra APU-plats

♥ Hitta sommarjobb

♥ Klara av skolan lika bra som vanligt

Trycka tryck på t-shirtar och vara mer kreativ

♥ Få en mer framgångsrik blogg

Få fler extrajobb där jag gör hemsidor

♥ Starta ett eget företag
Bli hälsosammare, dvs motionera mer

♥ Och det viktigaste av allt, dela ytterligare ett år med min älskade

De som är understrukna har jag faktiskt redan klarat av eller tagit tag i. APU plats är fixad, trycka på t-shirt har jag gjort, extrajobb är på gång och jag har börjar ut och gå mer! När det gäller mina mål så har året verkligen börjat bra. Jag tänkte att jag skulle ta tag i körkortet snart och plöja igenom körkortsboken också!


EN BESTÄLLNING KANSKE


Satt nyss och spanade runt på H&M och hittade den här fina cardiganen för 298 kr. Den finns i fyra fäger och är verkligen jättesöt! Sen så är jag sugen på att ta del av kanonerbjudandet där man får ett linne och en cardigan för endast 49 kr! Fick dessutom lite rabatter här om dagen så det kanske bli en beställning snart.

Idag hade jag inga lektioner för min lärare i turism är bortrest, så en kort skoldag på typ två timmar blev till ingen alls. Fast jag har faktiskt varit duktig och skrivit lite på ett svenskaarbete. Nu ska jag dock pausa och göra mig en god smoothie.

IBLAND HAR MAN PROBLEM

Idag var jag osäker på om vi skulle ha svenska första timmen, så jag tog lite sovmorgon och satsade på att komma till nästa lektion som började vid 10:40 istället. Tror ni att jag gjorde det? Precis när jag skulle cykla upptäcker jag att mina nycklar är borta och jag börjar leta men hittar dem ingenstans. Så kommer jag på att de troligen ligger i bilen som mamma och pappa har åkt iväg med. Jag letar då upp en extranyckel och ska precis låsa dörren när jag kommer på att jag ändå inte har någon cykelnyckel, så det blev till att gå den halvtimmes långa promenaden till skolan. Skoldagen flöt sedan på ganska så bra, vilket var skönt. Jag slutade vid tre men kom inte hem fören vid fyra. Det går inte lika snabbt att gå uppför som det gör nerför...

Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska äta ikväll. Är grymt sugen på tacos så jag slänger nog ihop det. Känner mig väldigt nyttig idag för att jag har gått så mycket!

HAN SOM VISADE SIG VARA KÄND


När jag gick i sjuan hade vi en väldigt omtyckt lärarkandidat i alla SO-ämnen under en tid. Men det var inte vem som helst, utan nämligen Mattias Edlund, sångaren i The Motorhomes. Han berättade att han var van att stå på scen, men vi trodde ju inte att han var så van! Det var sjukt när det visade sig att han var sångaren i The Motorhomes för jag hade låtar av dem hemma. När P3 Guld gick av stapeln sjöng han tillsammans med Amanda Jensen, men nu går han under namnet John ME.


LUNCH PÅ GOLDEN THAI


Så här underbar såg min mat ut i fredags när jag och Petra åt på Golden Thai. Lunchbuffé för 75 kr och det fanns massor med gott. Dock var vi ute i sista stund så vi fick stressa lite, men vi fick mat i magen i alla fall. Jag roffade åt mig all kycklingen som fanns kvar! Godast tycker jag att jordnötsåsen är, det jobbiga är dock att man blir så otroligt mätt av den fast man egentligen inte är mätt. Man bli liksom mätt på smaken... Petra förstörde dock min aptit lite när hon åt biff och fick med ett  starkt kryddkorn, så hon tvungen att spotta ut allt på sin tallrik!

Dagen började med skridskor på idrotten. Första gången som jag stod på grillorna idag för i år och det gick jättebra. Har man väl lärt sig åka ordentligt så sitter det i hela livet. Nu är jag hemma för vi har ingen lektion fören vid två. På tal om mat så ska jag nog ta något att äta nu!

SVAREN PÅ ERA FRÅGOR

Här kommer svaren på era frågor! Känns som jag har suttit och skrivit en uppsats om mig själv. Hoppas ni får lite mer inblick i vem jag är från svaren!


Hur kom det sig att dina föräldrar döpte dig till något så annorlunda fint namn?

Egentligen så heter jag inte Annamellita utan bara Anna, vilket inte är lika annorlunda. Annamellita står för Anna + Mellita (älskling på latin). Det har jag själv kommit på för jag ville ha något annat namn än Anna att kalla mig men som ändå står för något betydelsefullt.


Hur träffades du och din pojkvän?
Jag och Jalle träffades faktiskt över Internet! Han såg min msn på Snuttis och la till mig, så började vi skriva och ganska snart både smsade och ringde vi. Efter några månader träffades vi och allt kändes bara så himla rätt! Det gjorde det faktiskt redan den dagen då han la till mig på msn...

Hur ofta shoppar du?

Jag shoppar inte så jätteofta, mycket på grund av att jag måste hålla i mina pengar så jag kan resa till Jalle. Men det blir något plagg här och där ibland. Har jag mycket pengar så kan det bli en shoppingtripp till Linköping eller Jönköping och då köper jag självklart mycket mer på en gång!


Hur länge har du varit tillsammans med din pojkvän?

Vi har varit tillsammans sen 21/4-06, så det är snart 3 år!


Har du någon speciell kändis som du får inspiration ifrån när du klär dig?
Jag vill inte säga att jag hämtar inspiration från endast en person, utan jag får all min inspiration från saker som jag ser, intryck som jag får och känslor som jag har. Jag inspireras mest genom bloggar men klär mig alltid i det som jag själv trivs bäst i och tycker är snyggt. Jag är mycket intresserad av mode och kläder och min garderob speglar väl kanske inte alltid så som jag skulle vilja klä mig, men man får göra det bästa av det man har!


Gillar du musikaler? Om ja, i så fall vilka?
Åh vad svårt! Jag gillar musikaler men har inte alls sett många! Den enda jag har sett i verkligheten är Mamma Mia och på film har jag sett High School Musical och de tycker jag är bra.


Snyggaste kändisarna som du tycker?

Det här är också en svår fråga för det finns så många vackra människor på denna jord. Men den absolut vackraste kvinnan är utan tvekan Kate Hudson, sen tycker jag mycket om Leighton Meester utseende.


Vad vill du göra efter studenten?

Efter studenten vill jag att min älskling ska flytta hit så vi kan börja leva tillsammans på riktigt. Så vill jag självklart hitta ett arbete som jag trivs med och förhoppningsvis har det något att göra med inredning, mode och design! Jag har drömmar om en egen butik, men det är sånt som man får förverkliga när man har fått ordning på allt i sitt liv.


Hur gamml är du?

Jag är 17 år gammal och fyller 18 i september.


Vad går du för linje?

Jag läser Handel med inriktning på turism. Kanske inte helt rätt för mig egentligen om man tänker på mitt intresse för inredning och design. Men vi lär oss mycket om företagande och det är kunskaper som jag kommer att ha stor nytta av i livet! Dessutom får jag ge uttryck för min kreativitet genom att utforma broshyrer, hemsidor och liknande. Jag har fått extrajobb tack vare mitt sinne för layout och det är kul!


Hur många läsare har du om dagen?

Det är jätteolika beroende på hur aktiv jag är när det gäller att uppdatera och svara på era kommentarer och som ni vet är jag inte den snabbaste, men jag försöker att svara alla! Mina läsare ligger på ungefär mellan 30-150 om dagen, men det varierar som sagt.


Har du någon favoritfilm?

Jag tycker att många filmer är bra och skulle kunna säga flera stycken. Men en film som jag alltid har älskat sedan jag var liten är Föräldrafällan med Lindsay Lohan. Kalla mig barnslig men jag älskar barnfilmer!


Vilken skola går du i och vad utbildar du dig till?

Jag går på Holavedsgymnasiet i Tranås och läser Handel med inriktning tursim. Efter den utbildningen kan man bli i princip vad som helst, men jag satsar på att starta ett eget företag i framtiden!


När började du blogga?

Jag började blogga någon gång i början av 2007 men då hade jag en annan blogg som fungerade mer som enbart en dagbok. Den här bloggen har jag haft sedan september 2007, dock kan man säga att jag börjat blogga mer och mer på allvar under det här året.

  

Vad är din största inspirationskälla?

Som jag sa innan så inspireras jag inte enbart av en person, sak eller händelse utan jag får ständigt ny inspiration från saker som jag ser, intryck som jag får och känslor som jag har. Men den mesta inspirationen får jag från bloggar!


Självklart hoppas jag att jag kan inspirera mina läsare genom det jag skriver och de bilder jag visar!


Har du någon idol?

När jag var liten sa jag alltid att min storasyster Åsa var min idol, för henne har jag alltid sett upp till och henne vill jag vara som. Så jag står fast vid det!


Hur gick det till när du startade bloggen?

Innan hade jag en annan blogg som mer fungerade enbart som en dagbok. En dag ville jag ändra inriktning på min blogg och börja rikta mig mer utåt istället för att bara skriva för mig själv. Så då startade jag den här bloggen där jag blandar mitt liv med inredning och mode.


Har du någon förebild?

En person som har börjat inspirera mig mer och mer är Blondinbella. Det finns så mycket folk som har delade åsikter om henne, men jag tycker att hon är en jättebra förebild för unga tjejer och hon är precis lika driven och målinriktad som jag känner att jag är. Jag känner igen mig själv i henne och därför ser jag upp till henne, för hon visar att man kan nå sina drömmar och mål bara man verkligen vill. Vill man något väldigt mycket så ser man till att det blir så, även om det tar flera år så når man tillslut sitt mål bara man fortsätter att kämpa. Man måste tro på sig själv och sina kunskaper, annars kommer man ingenstans!


Någon sport du brukar följa?

På sommaren så åker jag och min familj ibland till Vetlanda och tittar på speedway när VMS Elit kör. Det tycker jag är kul! Jag följer Elitserien och GP och mina favoritförare är Rune Holta och Nicki Pedersen.


På vintern är det ishockey som gäller! Jag och pappa försöker åka till Jönköping några gånger per säsong för att se när Hv71 spelar.


Går du någon sport?

I mitt liv har jag hunnit med både fotboll, innebandy och badminton. De senaste åren har jag tränat Step Up och liknande. Dock ska jag inte göra det i vår utan jag satsar på powerwalks istället. Det är både effektivt och gratis!


Vad är ditt favoritplagg i garderoben?

Oj vad svårt! Jag har många plagg som jag tycker mycket om, men den absoluta favoriten är min skinnjacka. Fast den hänger ju inte i garderoben! Om jag tittar där så är mitt favoritplagg en svart cardigan, eller en grå stickad tröja, eller en farfarströja, eller en klänning, eller... jag kan inte välja.


RESULTATET


Så här blev alltså resultatet när jag klippte lugg förra veckan! Jag blev verkligen jättenöjd och det är otroligt vilken stor skillnad det kan bli bara genom att klippa lugg. Självklart saknar jag min snedbena, men det känns ändå bra. Det kanske låter dumt, men det är nästan som att jag har intagit en mer vuxen roll och attityd nu när jag har ett mer vuxet utseende!

Jag håller på för fullt med att svara på era kommentarer  + godkänna dem och snart kommer även svaren till frågestunden upp här i bloggen.

EN ÄLG ELLER REN


Hängare från Bluebox, 125 kr.

Det var verkligen inte lätt att gå upp tidigt i morse. 06:45 drog jag mig upp ur sängen och möttes av synen av snö ute. Himla mysigt men det var inte precis vad jag hade förväntat mig. Jag tiggde skjuts av pappa för det är så segt att cykla när det inte är plogat och det snöar horisontellt. Dock får jag gå hem från skolan, men det gör inget.
Jag är verkligen inte på så bra humör idag. Jag saknar min älskling och stör mig mycket på irritationsobjekt som jag annars brukar kunna ignorera. Min älskling är förresten den bästa som finns!

HEMMA FRÅN ÄLSKLINGEN

Nu är jag nyligen hemkommen från min älskling, men jag saknar honom redan massor! Helgen har varit jättebra, som de alltid brukar vara. I fredags umgicks vi med Nils och Tanja vilket var mysigt. I går kom Jalles syster med familj och hälsade på oss en stund och idag har vi varit hemma hos Jalles moster Caroline och ätit middag. Jag tycker verkligen om alla i Jalles släkt så himla mycket och det känns så himla bra! Bilder från helgen kommer senare.

Nu ska jag dra mig ner till mitt rum och se om det finns något bra på tv. Kanske behöver jag plugga på något också, det är bäst att se efter! Jag tänker hela tiden att vi inte har något att göra, fast vi har en hel del när man tänker efter. Det är nog dags för lilla mig att inse att skolan har dragit igång på allvar nu.

WHILE I´M GONE


DET KOMMER BLI EN BRA DAG

Godmorgon!

Nu har jag duschat, packat, ätit och gjort mig fin. Allt som behövs för att jag ska vara redo för en helg hos Jalle. Jag har alltid sovmorgon till 11:25 på fredagar och det är så otroligt skönt för man hinner så mycket innan skolan. Dock tänkte jag åka dit lite tidigare idag för det är god mat vilket är väldigt ovanligt!

Efter skolan ska Petra göra mig sällskap en stund på stan och vi ska äta på den nyöppnade restaurangen Golden Thai. Det ska bli skönt att få umgås lite med Petra och bara sitta och prata om allt mellan himmel och jord! Sen vid 16:19 går mitt tåg och då har jag en lång resa framför mig. Jag brukar åka X2000 mellan Nässjö och Alvesta, men för att komma billigare undan tar jag ett annat tåg som tar mycket längre tid.

Ikväll ska jag och älsklingen eventuellt till Nils och Tanja. Det kommer bli mys!

Det kommer snart upp en frågestund här i bloggen, så passa på att fråga om allt mellan himmel och jord under helgen, så svarar jag när jag kommer hem. Som vanligt godkänner jag inte kommentarerna fören jag har läst dem, så att det står 0 kommentarer på många inlägg är därför.

Puss

IDAG BLEV DET ÄNTLIGEN AV


Nu känns det som att jag bara skriver om mina långa dagar, men alla dagar den här veckan har varit långa. Min dag har ungefär sett ut så här: skola 09:40-12:20, stan 12:30-13:30, barnvakt 13:40-16:00, umgicks med Petra 16:10-18:30 och sen har jag varit hemma och ätit och såklart sovit lite framför tvn!

När jag var på stan köpte jag tre t-shirts för 100 kr, inte illa! En ljusgrå, mörkblå och svart. Skulle egentligen bara ha en att trycka på, men när en kostade 59 kr och det var tre för 100 kr så kunde jag ju lika bra köpa flera. Petra var jättesnäll och gav bort sitt sista transfer-papper till mig, så hemma hos henne skred jag äntligen till verket och tryckte en bild på en t-shirt! Dock blev det inte bilden på Mary-Kate som jag hade tänkt ta, hittade i sista stund det här grymt snygga omslaget av Vogue! Jag blev verkligen jättenöjd med trycket och bild kommer efter helgen. Tänkte inviga t-shirten i morgon när jag åker till älsklingen!

MYSKOFTA


Den här grymt snygga koftan från Melba skulle jag verkligen inte tacka nej till att mysa runt i. Dock tycker jag, som inte är gjord av pengar, att den är något dyr. Letar man så kanske man kan hitta en liknande i mammas garderob?

Jag har som ni ser gjort om min design lite, igen! Nu känns den verkligen som mig så den här designen får garanterat stanna kvar ett bra tag! Vad tycker ni om den?

KLAR MED HEMSIDAN


Idag har det varit en låg dag, precis som igår. Måndagar, tisdagar och onsdagar får jag kämpa på, sen går jag bara halvdagar på torsdagar och fredagar. På fredag åker jag dessutom till min kärlek så jag har något att se fram emot!

Jag satt kvar i över en timme efter att vi hade slutat idag för jag skulle få hjälp av min lärare angående ett formulär på en hemsida som jag har gjort till d.o.t design-outlet här i Tranås. Så mycket hjälp fick jag inte precis då han inte visste hur man skulle göra. Men jag hoppas att allt ska fungera felfritt i alla fall! Jag kommer att länka till hemsidan så fort den är upplagd på internet, så länge får ni ett smakprov på startsidan!

NU GER JAG UPP FÖR IDAG

Nu har jag suttit här väldigt länge och svarat på era kommentarer, dock har jag två sidor kvar som ska läsas, svaras på och godkännas. Jag förstår verkligen inte hur andra bloggare hinner med! Sitter de jämt vid datorn eller? Det vore en annan sak om jag hade en laptop och kunde sitta på mitt rum och kolla tv eller göra något annat samtidigt, men det kan jag inte nu så jag är fast här framför datorn. Det slutar oftast med ont i ryggen och baken, precis som ikväll. Därför säger jag godnatt och beger mig ner på mitt rum nu.

Jag tror jag ska spara till en bärbar dator i år. Men när man har ett distansförhållande och lever som jag och Jalle gör finns det inget som heter spara. Resorna är viktigare än allt annat.

TISDAG 130109 + BILDER FRÅN JULLOVET

Idag har det varit en lång dag. Skola med lektioner från 8:00-15:20, dock hade jag lunch i en och en halv timme så då blev det en sväng till stan där jag letade efter en t-shirt att trycka på. Men såklart hittade jag ingen... Jag var inne hos min frisör och frågade efter en tid för klippning innan helgen och de hade en idag direkt när jag slutat! Så efter skolan cyklade jag till stan igen och klippte mig. Aningen nervöst att klippa lugg för jag har inte haft det sen jag var liten, men det blev jättebra! Känns kul med en förändring, och bara genom att klippa lugg blev det stor skillnad! Jag har lovat många av er att visa bild på mig i lugg, men ni får vänta tills efter helgen då jag varit hos Jalle. Vill nämligen inte att han ska veta hur jag ser ut innan!

Vid fem åkte jag, mamma, pappa, Jens, Agneta och Alice ut till Säby för att dansa ut granen. Det är ju tjugondagknut idag! Någon vidare julstämning var det tyvärr inte för det blåste och var ruggigt. Efteråt åkte vi hem till Jens och åt kvällsmacka och jag busade med lilla sötnosen Alice.

Jag tömde nyss min kamera och hittade massa trevliga bilder. Har inte tömt kameran sen Jalle var hos mig på lovet, så det behöves verkligen. Bjuder på lite bilder från lovet, bättre sent än aldrig!


Jag sammanfattar bilderna kort, sen får de tala för sig själva. Julafton hemma hos Åsa & Martin, annandagen hemma hos Jens & Agneta, mysbilder på mig och älsklingen, älsklingens julklappar från mig (t-shirt, halsduk från Frank Dandy, mobil, after shave, örhängenoch två par kalsonger) och en del av mina julklappar. Dock syns inte allt det jag fick av Jalle. Av honom fick jag svarta champagneglas, svarta vanliga glas, svart ljuslykta, örhängen från Friis & Company och bh+trosor. Verkligen jättefina julklappar!

IDAG HAR JAG PÅ MIG


Chinos Gina Tricot, Linne + tröja Gina Tricot, Stickad tröja B-young, Fejksinnjacka H&M, Halsduk Indiska, Skor Skopunkten

MÅNDAG 120109


Två fina bilder jag har tagit på älsklingen.

Jag sitter här och försöker komma på något bra att skriva. Något intressant. Något som är djupare än mode och inredning. Det enda jag kan tänka på är min älskling. Det är bara att konstantera att det är jobbigt att ha ett distansförhållande där man hela tiden måste skiljas från varandra. Jag och Jalle har snart rest till varandra i tre år. Tre hela år av buss och tågresor, massor med kärlek men även svåra stunder som vi har tagit oss igenom. Vi har upplevt så otroligt mycket tillsammans och jag har vuxit och mognat till den jag är under tiden vi varit tillsammans, tack vare Jalle. Han har lärt mig om livet. Vad äkta kärlek är. Han är min bästa vän och den jag delar allt med.

Vi ses i regel varannan helg och åker till varandra varannan gång. Det är jobbigt att bara ses korta helger, för det är så otroligt lite tid vi får tillsammans. En fredagkväll, hela lördagen och halva söndagen. När man sen ses på loven inser man hur otroligt kort en helg är. Det är verkligen ingenting. Det är ingenting när man vill vara med varandra hela tiden. Nu i vår blir det inte bättre av att vi varken har Sportlov eller Påsklov samtidigt, det gör mig så arg för innan har vi alltid haft Påsklov samtidigt innan. Jag ska dock ha APU i närheten av Jalle en vecka så jag kan vara hos honom då, så lite mer tid än en helg får vi tillsammans.

Nu har jag skrivit av mig lite, för det är ju det min blogg är till för också. Lika mycket som jag vill ge er inspiration om mode och inredning så vill jag kunna skriva av mig mina tankar ibland.
Vill avsluta genom att säga till min Jalle att jag älskar dig.

PAR COURRIER


En webbutik med massor utav inredning & detaljer som förgyller ens hem. Det är en ganska så nyöppnad butik som öppnades i mars tidigare i år. De säljer inredning i stilarna: New England, lantligt & Ambiance. Butikens ägare Magdalena har fått sin inspiration till butikens sortiment ifrån den klassiska lantliga franska & belgiska stilen, det nordiska med mycket vitt & natur, det marina New England & en krydda av tidlös inredning med historiska vingslag.

Nu sitter jag i skolan och har klarat av halva skoldagen. Jag somnade jättesent i natt, efter klockan två, och kunde sen inte sova bra. Men jag var pigg imorse i alla fall konstigt nog! Skriver mer snart!

JAG BEHÖVER FILMTIPS

Jag skulle behöva lite filmtips. Vilken är din favoritfilm? Jag behöver många tips så säg gärna flera stycken!


MINA FAVORITER HOS CHICY


Kollade precis runt lite på Chicy och hittade en randig tröja och en Gossip Girl-inspirerad klänning. Jättesöta!
Jag sov länge idag. Känner lite ångest för hur jag ska orka upp i morgon vid klockan sex, men jag brukar klara mig på 5-6 timmars sömn. Nu tänkte jag träna lite och eventuellt gå ut och gå en sväng senare, känner att jag behöver komma ut och få lite frisk luft!

Förresten, tack för alla kommentarer angående luggen! Det kommer definitivt bli av! Måste bara prata med min frisör och beställa tid. Dock går jag till den mest uppbokade i hela stan så jag lär nog få vänta någon månad och klippa själv vågar jag inte...

LÅTSASLUGG

Chinos Monki, Tröja H&M, Nitarmband, Mössa hemmagjord

Det är många av er läsare som tror att jag kommer passa i lugg och jag blir bara mer och mer sugen på det! En tjej tipsade mig om att kamma fram hår från bak på huvudet, så kan man testa och se om man passar i lugg. Självklart var jag tvungen att testa! Jag blev jättenöjd med reslutatet och har myst runt i min "fejklugg" och mössa hela dagen. Dock kommer min riktiga lugg att bli mycket tjockare då det inte var så mycket hår som jag kammade fram, och jag vill nog att min lugg ska vara nästan helt rak.

Eller vad tycker ni?

LUGG


Under jullovet har jag samlat på mig lite bilder på kändisar med lugg. Det är så grymt snyggt och jag är jättesugen på att klippa det själv! Inte blev det bättre av att min vän Caroline kom till skolan igår med lugg och var dösnygg! Jag har tänkt prata med min frisör och se om det går att ordna. Problemet är att jag har en ganska så låg panna, men luggen behöver ju inte börja vid hårfästet.

4 bra anledningar att klippa lugg

Luggen kommer i olika versioner från säsong till säsong, men en sak är klar, den är alltid het. Här är 4 bra anledningar att våga klippet.

  1. Luggen kan göra lika mycket för dig som smink. Luggen får dina ögon att se sexigare ut, ditt ansikte att se kantigare ut och hela dig att se coolare ut.
  2. Luggen förändrar din look, utan att du måste ändra hela din frisyr. Älskar du ditt hår, då är lugg perfekt, eftersom du ändrar frisyr, samtidigt som du kan behålla längden. Ta bara bort längden runt ansiktet, och vips, du är förändrad.
  3. Luggen gör din morgon lättare. Luggen ger dig karaktär, så du behöver inte jobba så hårt för att sätta tounchen. Rufsig, slät eller sned, morgonens utgångsläge bestämmer stylen. Trimma luggen var fjärde eller sjätte vecka, för att den inte ska vilda till sig för mycket. 
  4. Den är allsidig. Ta bort luggen för en dag med hjälp av en hårnål.

I AUGUSTI ÅKER VI


I förrgår blev det bestämt och idag bokades det. I augusti åker jag, älsklingen, mamma och pappa till Alcudia på Mallorca! Jag har redan varit där två gånger och jag älskar det! Jättecharmig stad med både moderna och gamla delar, 14 km lång sandstrand, långgrundt och god mat. Jag är överlycklig för att Jalle ska följa med, det kan inte bli annat än underbart! Sen när vi flyttar ihop kanske det inte blir mycket resande, i alla fall inte innan man sparat ihop pengar, så det här är ett ypperligt tillfälle för oss att resa tillsammans.

NU KÄNNS LIVET BRA

Just nu känns det mesta väldigt bra i mitt liv. Jag är faktiskt ovanligt glad! Idag innan skolan var jag, mamma och pappa en sväng på stan. Vi bokade en resa (berättar mer i ett annat inlägg), köpte tv + dvd och jag lämnade in APU/sommarjobb/extrajobb-ansökningar till lite butiker här i stan. Vi ska ha APU mellan vecka 17-21 i vår och det gäller att vara tidigt ute om man vill ha en bra plats! Jag har redan fått en APU-plats på Klädkammaren i Osby som Tanjas mamma äger, så där ska jag vara vecka 17 men jag behöver något resten av veckorna. Det kommer bli jättebra för jag får bo hos min älskling i en vecka! Vi får dessutom känna på vardagslivet lite tillsammans då han har skola och jag har jobb.

Nu måste jag sluta för vi ska ha mentor. Får se om lärarna har något intressant att informera om idag.

Hoppas det är bra med er!


VECKANS STILIKON


Jag har alltid gillat Lindsays klädstil! Det är sällan hon klär sig dåligt, men det är förstås vad jag tycker. Vad tycker ni om Lindsays stil?

UPP OCH NERVÄND VIDEOBLOGG
Ojoj, nu händer det grejer i bloggen! Jag hade tråkigt på vägen hem från skolan så jag spelade in ett litet videoinlägg. Det första i min bloggs historia. Jag har inget vettigt att säga egentligen, ville mest bara testa om det fungerade. Ni får stå ut med att det är upp och ner, och fråga mig inte vad jag gör på bilden! Enjoy!

För en liten stund sen kom jag hem från ett bowlingpass med mamma och pappa. Det gick verkligen inte bra idag. Första serien blev helt okej men sen blev jag så otroligt trött i armen, Tror aldrig att jag spelat så dåligt i hela mitt liv, inte ens när jag var liten!

NYHETER HOS H&M


H&M har fyllt på sin webshop med många snygga plagg nu till våren! Vad sägs om den blommiga klänningen eller kanske mc-jackan? Jag testade den jackan när jag och älsklingen var och shoppade, men den är väldigt kort i modellen så det blev en annan skinnjacka från H&M för min del. Dock kan jag inte låta bli att lockas av mc-jackan...

FÖRSTA SKOLDAGEN FÖR I ÅR


Igår skrev jag om att jag vill trycka egna tryck på t-shirts och linnen. Antingen blir det någon av bilderna i det inlägget eller kanske någon av Myltans teckningar. Det är helt otroligt att man kan rita så fint och realistiskt!

Nu ska jag iväg till första skoldagen för i år. Det var hur segt som helst att gå upp tidigt men vaken är jag i alla fall. På schemat står 2 timmar och 20 minuter turism. Känns inte alls så lockande, men det är bara att kämpa på!

TRYCK PÅ TISHOR


Jag är jättesugen på att trycka egna tryck på t-shirts eller linnen! Det gör man lätt med transfer-papper från Panduro. 5 papper kostar endast 126 kr. Men först måste jag köpa några tishor eller linnen som jag kan trycka på. Kanske blir en sväng på stan i morgon efter skolan. Skolan känns både bra och jobbig just nu, bra för man får träffa sina vänner och jobbig för att skola innebär att jag och Jalle bara kan ses på helgerna.

ROBOT LONG NECKLACE


Jag har nog aldrig sett ett charmigare halsband än detta från Chicy. Längd ca 68 cm, längd på robot ca 8 cm. För 189 kr blir det ditt!

VINTERVACKERT


Idag har jag suttit mycket vid bloggen och pillat med designen. Att jag aldrig kan bli nöjd! Jag gör små ändringar hela tiden, men bloggen börjar se ut som jag vill ha den nu. Sakta men säkert. Jag gick även ut på en helt underbar promenad och njöt av snön, vintern och solen. Det är så otroligt vackert när solen håller på att gå ner och lyser sådär blänande mellan träden.

BLONDINBELLA INSPIRERAR


Idag ställde jag klockan på 09:00 för att vara pigg när Blondinbella skulle medverka i Nyhetsmorgon klockan 09:15. Jag måste säga att jag imponeras otroligt mycket av den tjejen! Hon har samma målmedvetenhet, drivkraft och engagemang som jag känner för saker, skillnaden mellan oss är dock att hon verkligen har förverkligat sina drömmar. Jag bor i en liten småstad, har nästan ingen inkomst och kan inte göra så mycket med mina visioner. Jag vill inte bara vara Anna Erixon, en okänd människa som dedikerar sitt liv till att arbeta och leva det vanliga Svensson-livet. Mitt mål är absolut inte att bli känd, men jag vill vara mitt egna varumärke och skapa något med de kunskaper som jag faktiskt besitter. Jag drömmer om ett eget företag, sen vilken riktning jag ska gå har jag inte helt kommit underfund med än. Men jag har drömmar om en egen häftig inredningbutik eller klädaffär.

MINA FRAMTIDSPLANER

Att sätta upp mål för vad man vill göra i framtiden är något som alla borde göra. Det spelar ingen roll om de är stora eller små men man bör tänka på att sätta upp realistiska mål som man faktiskt kan nå. Om man har mål att sträva efter så ger det extra energi att kämpa och man får belöning varje gång man når ett mål.

Under 2009 vill jag:


♥ Ta körkort
♥ Hitta en bra APU-plats

♥ Hitta sommarjobb

♥ Klara av skolan lika bra som vanligt

♥ Trycka tryck på t-shirtar och vara mer kreativ

♥ Få en mer framgångsrik blogg

♥ Få fler extrajobb där jag gör hemsidor

♥ Starta ett eget företag
♥ Bli hälsosammare, dvs motionera mer

♥ Och det viktigaste av allt, dela ytterligare ett år med min älskade

Har ni några mål för år 2009? Dela gärna med er!


ETT STUDENT-KRYPIN


Sköna Hem kan man ladda upp egna bilder på sin bostad och där är det en tjej som lagt upp bilder på hennes student-krypin. Det är inte ofta man stöter på inredningsbilder med så mycket färg och energi! Det är vågat och tufft!

2008 I BILDER OCH TEXT - DEL 1

Nu tänkte jag summera året som varit. 2008 var både ett bra och dåligt år för mig, precis som alla andra år. Man lär sig mer om livet och får nya erfarenheter. Jag och Jalle har varit tillsammans ytterligare ett år och ett av årets höjdpunkter var när vi förlovade oss i mars!

JANUARI

Nyåret firade jag hemma hos min älskling i lägenheten i Älmhult. Det var mysigt och en bra start på året. Vi åkte även till Kristianstad och var en hel del hemma hos Jalles syster.

Skolan var jag som vanligt i varje vardag... det går inte att komma ifrån.

Det blev inte alls många bilder tagna på mig själv under januari, konstigt nog. Men här är en i alla fall!

FEBRUARI
Jag följde med Petras familj till Hovfjället för några dagars skidåkning. Det var helt underbart. Jättemysigt boende, god mat och bra backar. Jag längtar tillbaka!

Älsklingen fyllde 18 år så det blev kalas med släkten.

Men även massor med mys för oss själva...

MARS

Den 1 mars förlovade jag och Jalle oss! Vi ägnade dagen åt shopping i Linköping och sen hemma på kvällen förlovade vi oss. Det känns så otroligt bra att vara mer än bara tillsammans. Vi behöver känna mer trygghet eftersom vi har ett distansförhållande, det är så otroligt tufft att ha det och bara kunna ses varannan vecka.

Jag vann en goodiebag-tävling. Fick strumpor, skinnhandskar, linne från Frank Dandy, en jacka och annat smått och gott.

Shoppade även lite...

Jag älskade att mitt hår började bli riktigt långt.

APRIL

Jag fotograferade en hel del på väg hem från skolan.

Älsklingen var hos mig på påsklovet. Då åkte vi bland annat till Eskilstuna och träffade min släkt.

Vi var ute mycket och njöt av det fina vårvädret.

En annorlunda bild på min älskling.

Jag och Petra åkte till Linköping och shoppade.

Jag kom hem med allt detta. Lite fynd på rea, en sjal, stor vit hood, skor och lite glas för framtiden.

Hämtade lilla Alice på dagis och busade massor med henne.

Åkte till Jalle och hälsade på hans syster som fått en liten bebis, världens sötaste Gusten!

Var på hockey i Jönköping med pappa och tittade på Hv71.

Jag och älsklingen såg ut såhär en dag.

MAJ

Jag köpte en kjol på Åhléns som jag verkligen älskar!

Ritade lite på älsklingen. Snyggt blev det dessutom!

Vi åkte till Ulvåsa (ett ställe som säljer möbler, inredningsdetaljer, golfsaker och fritidskläder). Jag köpte ett sött lejon med ursäkten att det ska mina barn ha i framtiden.

Vi åkte även till Tosselilla (typ som Skara Sommarland fast det ligger i skåne) med Jalles mamma och systers familj. Det var en helt underbar dag!

JUNI

Vi åkte ut på den första båtturen för året med Petras båt. Vi åkte till vårt vanliga ställe på Torpön och solade mycket men badade lite för det var så kallt i vattnet. När vi kom hem skulle jag på kalas så jag var finklädd.

Min kusin Martin tog studenten så vi åkte upp till Eskilstuna för att fira det.

Jag och älsklingen drog oss undan lite från festen och satt och pratade på trappen. Tänk att det finns människor som verkligen hör ihop som vi gör.

Jalle tog körkort den 23 juni! det blev en hel del små utflykter för oss själva under sommaren. Här är vi i Osby och har precis ätit glass. Vi fick även sällskap av jättetama änder!

JULI

Älsklingen var hos mig i två veckor. Då hann vi med mycket mysigt. Vi spelade minigolf, var på torpön, hälsade på mina syskon, var i Jönköping och som ni ser på bilden, på marknad i Ödeshög.

Jag följde med Agenta och Alice och badade i Sommen.

Underbara sommardagar hemma hos Jalles syster.

Och även på Torpön med Petra.

Lilla Gusten döptes. Jag och Jalle blev faddrar till honom så jag läste en dikt i kyrkan.

Jalles syster Sara, Gusten, Agnes och Daniel. Så himla fina!

När Jalle var hos mig åkte vi tillsammans med mina föräldrar till Visingsö och hade en helt underbar dag där!

Vi åkte även till Torpön själva och hade picknick. Dock var vädret inte så bra den dagen så det blev inget bad.

Men det blev det däremot andra dagar. Här gör jag mig redo för Torpön!

Dock fick jag bada ensam för älsklingen är en riktig badkruka. Men jag måste erkänna att det var kallt...

Vi åkte även på en resa till Öland och Kalmar. De dagarna är oförglömliga.

En bild som jag tycker fruktansvärt mycket om. Jag lyckades fånga hela stämningen i en bild.

En fin pappa, mamma och pojkvän.

Hotellet som vi bodde på i Kalmar var jättefint. Där ägnade vi oss åt shopping, promenader och ett besök på Kalmar slott. På vägen hem stannade vi i Älmhult och lämnade av älsklingen. Våra föräldrar träffades för första gången och det var mycket trevligt.


Puuh, nu orkar jag faktiskt inte mer! Har gått igenom lite mer än halva året och det får räcka tills vidare. Det har varit kul att titta igenom alla bilder och minnas tillbaka. Sommaren 2008 var så himla bra och bäst var resan till Öland!

NU BÖRJAR JAG BLOGGA IGEN


Nu har det varit tomt på bloggen ett tag och det har faktiskt varit väldigt skönt att bara kunna ägna sig åt Jalle och inte tänka på något annat. Det är med blandade känslor jag sitter här. Samtidigt som jag är sugen på att börja blogga igen så är jag tom på inspiration, men den kommer säkert tillbaka!

Jag har en hel del inredningsinlägg på lager och dessutom massor med inspiration! Men först tänkte jag börja med ett inlägg om mitt 2008, för att summera året som varit! Och självklart ska jag svara på och godkänna alla era kommentarer! Ni följer väl min blogg under 2009 också?

RSS 2.0