Jobbig vecka

Den här veckan har jag verkligen fått känna på arbetslivet. Jag har vaknat sex varje morgon för då skulle älsklingen upp, sen har jag duschat och fixat mig fram tills klockan 08:55 då min buss till Osby gått. Det är faktiskt väldigt skönt att åka buss. Jag har fått tid till att bara sitta och vila och läsa min engelskabok, något som jag inte skulle gjort annars. I Osby har jag fått vänta 40 minuter på att butiken skulle öppna varje morgon, men den tiden har gått ganska så fort. Lite strosande i mataffärer sökandes efter dagens lunch och så vipps var klockan tio!

Att ha APU är lärorikt och jag uppskattar verkligen att vi får ha det så mycket. 5 veckor nu och sen 10 veckor i trean! Jag har varit på Klädkammaren den här veckan. En kombinerad kläd- och skobutik med kläder för dam och herr 15+. Jag har haft kontakt med kunder, sysslat med exponering och fått en inblick i hur allt fungerar, men även gjort en hel del skitgöra (som säkert alla andra "praktikanter" får). Jag kan absolut tänka mig att arbeta i en kläd eller inredningbutik i framtiden (helst skulle jag äga en själv för att få order från någon annan är inte riktigt min grej). Jag vill kunna gå min egen väg. De kommande fyra veckorna ska jag vara på Inne hemma i Tranås. Det ser jag fram emot hur mycket som helst för där är de verkligen jättetrevliga och jag älskar inredning! Att strosa runt där varje dag blir som att gå på små moln.

Nu har jag inte berättat vad jag och Jalle har gjort, men det är helt enkelt för att vi inte har gjort så mycket. Jag har kommit hem halv sex och halv sju varje dag och varit helt slut. Att gå och stå hela dagarna har verkligen tärt på min rygg och mina fötter! Jag måste bli duktigare på att ta små minipauser så jag får vila ryggen ibland... Imorn ska vi kanske åka någonstans bara jag och älsklingen för att fira vår 3-årsdag som var i tisdags! Jalle var söt som köpt rosor åt mig och jag gav honom en sjal (som han egentligen inte hade något behov av, men jag kunde inte släppa bilden av den på honom). Han har faktiskt blivit lite bortskämd av mig de här veckorna vi varit med varandra. I påskägget fick han massa godis och en t-shirt!

Nu måste jag göra min sötnos sällskap. Vi ska spela GoW2 en stund, sen är det nog läggdags. Ska bli underbart skönt med sovmorgon i morgon! Hoppas att det är bra med er alla!

Underbara dagar


Bild från H&M Home.

Jag har inte så mycket tid till att skriva, som ni märker. Älsklingen har varit hos mig hela veckan och vi har haft det bäst som vanligt! Om några timmar åker vi tillsammans hem till honom för en vecka där. Jag ska ha APU på Klädkammaren vilket ska bli roligt och intressant! Att slippa den vanliga skolan nu i fem veckor känns så otroligt skönt! Det känns även overkligt att jag och Jalle fortfarande är med varandra. Den vanliga helgen skulle ju ha tagit slut för länge sen... Nu måste jag leta efter mitt headset som alltid är borta när jag behöver det!

Eskilstuna känns som hemma

Tiden går verkligen så himla fort. Det känns inte som att det var länge sen som jag skrev att älsklingen skulle komma till mig. Nu är det 5 dagar sen, men jag hänger inte läpp. Älsklingen är ju fortfarande kvar hos mig och kommer att vara det hela veckan!

Helgen spenderades i Eskilstuna och det var lika underbart som alltid. Jag trivs verkligen där. Det känns som hemma! I fredags var vi på min kusin Martins 20 årsfest och där var även nästan alla andra i släkten. I lördags hade jag och Jalle några mysiga timmar på Tuna Park där jag tvingade in honom på Gina Tricot två gånger. Den tredje gången fick jag gå in själv! Jag ville verkligen handla lite våriga toppar men hittade bara ett vanligt svart linne. Jag var inte på shoppinghumör. När jag tänker efter så är det sällan som jag är det nu för tiden. Jag håller hellre i mina pengar än köper något som inte känns helt hundra. I lördags kväll kom Jenny, Micke och Michelle till oss på middag vilket var väldigt trevligt! I söndags gick jag och Jalle en sväng, sen kom lite släktingar på lunch och på kvällen slappade vi bara. Igår åkte vi hem efter frukosten!

Nu sitter jag i skolan och har rast en timme framöver. Sen väntar prov i samhäll, om det blir skriftligt eller muntligt vet jag dock inte. Efter skolan ska jag klippa mig och då kommer älsklingen dit så jag äntligen får träffa honom. Vill inte vara ifrån honom när han är hos mig för ovanlighetens skull!

Idag kommer älsklingen



Jag kan inte riktigt förstå att det redan är torsdag och att älsklingen kommer till mig idag. Helgen ska spenderas i Eskilstuna och den kommer bli så himla bäst med 20-årsfest, shopping, trevligt sällskap och goda middagar. Jag hoppas att jag kommer hem med något nytt till garderoben. Kanske en fin blommig klänning från Gina Tricot!

En väska som jag verkligen inte skulle tacka nej till är denna från NYPD. Den finns hos Ellos och kostar 299 kr. Jag håller dock på att kolla runt efter lite rabattkoder. Det är ett bra tips om ni ska handla något. Leta alltid efter rabattkoder först!

Drömtydning

I går hade jag och Petra en mysig dag! På eftermiddagen satt vi över en timme utanför ICA och tittade på folk och pratade. Det kan faktiskt vara himla intressant! På kvällen tittade vi på en film som heter The Last Kiss. Den var helt okej och för första gången på länge lyckades jag hålla mig vaken genom hela filmen. Men sen när den var slut somnade vi båda två i soffan... klockan var lite efter ett när vi gick och la oss ordentligt. Jag drömde hur mycket som helst i natt och dessutom ganska så sjuka saker, så när jag vaknade vid klockan fyra hade jag svårt att somna om för jag ville inte börja drömma samma sak igen. Jag kan ju berätta att det inkluderade konstiga naturfenomen och ett giftermål. Såklart har jag funderat på vad allt i drömmen kunde betyda och har därför kollat runt lite på drömtydning på Internet. På den här sidan finns det många olika betydelser. Min dröm betydde väl inget speciellt egentligen mer än att jag ska få en lycklig kärleksupplevelse eftersom jag själv stod som brud. Det kan ju stämma eftersom älsklingen kommer till mig i morgon!


090407

Idag hade jag tid hos tandhygienisten vilket jag bävat lite inför. De senast gångerna har jag haft hål, men hör och häpna, jag hade inga hål! Min tandborstning, användning av munskölj, tandtråd och flourtabletter har lönat sig. Jag gick hem ända från sjukhuset som ligger på andra sidan stan. Det är så otroligt skönt ute i solen och idag är det dessutom lagom temperatur för att man inte ska bli för varm. Väl hemma lagade jag varm smörgåstårta som jag har mumsat på!

Om en lite stund ska jag träffa Petra. Vi ska till skolan för jag måste hämta lite böcker och sen ska jag sova hos henne i natt. Det kommer bli mys! Jag behöver lite bästa-vännen-tid.


Tidsresa

Eftersom det är så roligt att titta på gamla bilder på sig själv och inte minst på andra så tänkte jag lägga upp lite bilder på mig genom åren. En del mer och en del mindre smickrande. Men det bjuder jag på!



Det här är min naturliga hårfärg med lite blonda slingor i. Den är faktiskt väldigt fin måste jag säga, men när den syns i form av utväxt i kontrast mot mitt mörka hår nu är den inte rolig. Jalle har sagt att han vill se mig i min naturliga hårfärg, och vem vet? En dag kanske jag färgar och slingar så min riktiga färg kan växa ut obemärkt.



Tänk att jag, som varit mörk nästan hela mitt liv, faktiskt har haft en blond period! Minns inte hur länge den varade, men våren och sommaren 2005 i alla fall.



Sen slingade jag underhåret mörkt och la även i några svarta slingor som fick sticka fram. På bilden är jag helt nyklippt och ser verkligen inte ut som jag brukar göra, eller brukade kanske jag ska säga! Bilden är från maj 2006, alltså precis efter att jag och Jalle blivit tillsammans.



Jag trivdes nog inte så jättabra i hårfärgen ovan, för sommaren 2006 färgade jag håret rött och lite åt kopparhållet. Det var den här looken som verkligen fick Jalle på fall. Hihi...



Efter min röda period färgade jag håret brunt-svart och fasen vad jag älskade och älskar det! Det är nämligen samma färg som jag har idag!



När jag slutade nian sommaren 2007 hade jag färgat håret svart. Det trivdes jag också väldigt bra i och hade ganska så länge. Hela 2007 och våren 2008 pendlade jag mellan svart och brunt.



Sensommaren 2008 när jag och Petra var på Kreta hade jag börjat färga rött istället för brunt, vilket resulterade i en röd utväxt som på bilden är väldigt blekt av solen. Men det var jättesnyggt när det var nyfärgat för då var det mer mörktrött! Mitt hår började dessutom bli väldigt långt.



Till slut tröttnade jag på den röda utväxten och började färga håret brun-svart igen.



Och nu har jag brun-svart hårfärg, längre hår än någonsin och dessutom lugg! Dock ska jag klippa mig nästa tisdag så då försvinner nog några centimeter. Men det växer snart ut igen! Längden som jag har på mitt hår nu är precis lagom och jag ska försöka hålla det här. Ursäkta kombinationen av tröjorna, men bilden är från kvällen innan modevisningen då jag stått och lockat håret i två timmar, så jag orkade inte bry mig om vad jag hade på mig!

Middagen

Jag har lovat att jag skulle visa bilder på och skriva hela menyn som jag och Petra lagade när vi bjöd på middag hemma hos henne. Så här kommer den:



Förrätt - Tunnbrödsrullar med skink och räkröra



Huvudrätt - Kycklinggrillspett med svamp, lök och paprika serverat med klyftpotatis och tzatsiki samt en grekisk och en vanlig sallad



Efterrätt - Chokladmousse toppat med en physalis



Till kaffet - En kladdig kladdkaka med gömda päron serverat med vaniljglass

En sån där lista

Frågor och svar.

Lovar du att vara ärlig?
Jadå.
Du heter: Anna
Smeknamn: Älskling (bara Jalle som säger det såklart).
Låt som du när du är ledsen sörjer till? Har ingen speciell.
Beroende av: Apelsinjuice och musik (eftersom det får mig att må så himla bra skulle jag aldrig kunna leva utan det).
Vem behöver du mest just nu: Min Jalle.
Vad tror folk om dig? Ingen som helst aning. Det är inte många som känner mig på djupet och vet hur jag egentligen är!
Stämmer det? ...
Vad får du oftast komplimanger för? Mitt långa och tjocka hår.
Vad säger du för att imponera på någon? Jag har inget behov av att imponera på någon, så jag säger inget med det syftet!
Hur imponerar man på dig? Man vågar vara sig själv och stå för det man tycker. Man är ärlig.
Brukar du skratta för dig själv? Ja. Ganska så ofta faktiskt!
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Älsklingens sms får ni inte ta del av, så: Okej J Vi håller på i lagret nu. Kramar
Var bor du? Tranås
Trivs du där: Absolut! Älskar Tranås.
Äger du några Converse: Nej, men jag skulle vilja!
Sprit, cider, vin eller öl: Det är sällan jag dricker men när det väl sker så föredrar jag cider.
Brukar du bli för full: Nej.
Vad har du för mobiloperatör: Telia.
Är du allergisk mot något: Nej, inte precis. Reagerar lite på konserveringsmedel i saft, men det är inget att tala om.
Har du haft sex idag: Min pojkvän är 20 mil bort. Så nej.
Nästa mål i ditt liv: Ta körkort.
Hur svarar du i mobilen: Aaa det är Anna.
Vem ringde du senast? Jalle.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att vi var grymt duktiga på modevisningen!
Antal timmar sömn inatt: Eftersom jag hade sovmorgon blev det ungefär 8, annars 6.
Sov du ensam: Tyvärr så gjorde jag det. Får vänta en vecka så sover älsklingen hos mig.
Brukar du komma i tid: Ja. Är alltid minst 5 minuter tidig!
När mår du bra: När jag är med mina nära och kära och när jag är ute och går en solig dag med bra musik i öronen!
När blev du fotad senast: På modevisningen.
Hur känner du dig nu: Trött och seg.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart.
Vad tycker du om fötter: De är bra att gå på! Rätt söta också, i alla fall mina.
Vad saknar du: Närheten till min älskling.
Hade du en bra kväll igår: Jadå. Pluggade lite matte och somnade framför tvn. Det var en vanlig kväll med andra ord!
Favorit dryck på morgonen: Apelsinjuice.
Rakar du benen: Absolut!
När brukar du oftast gå och lägga dig: Försöker lägga mig vid 23. Sen ligger jag oftast och kollar på tv tills jag somnar och det brukar bli runt 24.
Är du blyg? Jag är varken blyg eller översocial, så jag är lagom! Var blyg förr men det har försvunnit med åren!
Sysslar du med någon idrott: Nej, ingen organiserad sådan.
Vill du hellre ha mail än brev: Nej. Brev kan vara mysigt att få.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Inte på kärlek vid första ögonkastet, men på förälskelse!
Har du spytt offentligt: Nej?
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Vet inte riktigt.
Är du nöjd med ditt liv: Ja. Jag har en underbar familj, världens bästa pojkvän och världens bästa vän! Vad mer kan man begära?
Är du bortskämd: Inte så jätte. Jag kan inte precis tjata mig till saker längre.
Vad gör du i morgon: Ska gå på stan med mamma och äta ute. Kinamat ftw!
Vad är det värsta du vet: Döden, sjukdomar och att vara ifrån min älskling när vi behöver varandra.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Jag slösar aldrig med mina pengar. Med en stadig utgift på 500 kr i månaden finns det inte mycket utrymme till det.
Vad behöver du just nu? Ett glas med vatten.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Förebild hmm... Blondinbella kanske. Hon är en smart affärskvinna i mina ögon!
Vad längtar du till? Till på torsdag då älsklingen kommer till mig.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja det har jag hos mina närmaste!
Vad använder du för shampoo? Ibland Sunsilk och ibland Loreal Vitalift.
Vad är det finaste du fått? Rent sakmässigt så är det ett halsband med ett hjärta som jag har fått av min älskling. Och så mina marsvin som jag fick när jag fyllde 10 år!
En speciell dag du minns: Första gången jag och älsklingen träffades. Minns dagen som igår.
Hur gammal är du: 17, 5 år ungefär.
Tycker du om någon just nu: Oja! Jag inte bara tycker om, jag älskar Jalle.
Om fem månader: Har jag precis börjat trean och älsklingen har förhoppningsvis börjar sin svetsutbildning. Så väntar en lång och jobbig höst.
Du samlar på: Minnen och tågbiljetter!
Gröna eller röda äppeln: Gröna Granny Smith. Mums!
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Min älskling eller Petra. Men jag ringer inte så mycket överhuvudtaget. Ses hellre och pratar!
Gillar du golf: Jodå. Spelar aldrig själv, men pappa gör det!
Vilken tid gick du upp idag: 08:40 blev det väl ungefär.. efter en timmes snoozande.
Har du sovit i din egen säng inatt: Ja, i min älskade säng!
Har du strumpor på dig nu: Japp.
Vad ska du göra ikväll: Sova.
Är det okej att gråta: Det är verkligen okej. Att gråta måste man för att släppa ut sina känslor ibland.
När grät du senast: Igår. För en löjlig sak.
Laddar du ner musik och film från Internet: Inte nu längre.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Spara till senare i livet, köpa hund, köpa kläder, ge älsklingen pengar så vi inte behöver tänka på att ha råd till tågresor. Så han kan unna sig saker som han annars inte har pengar till (pga. resorna).
Bär du glasögon eller linser: Nej. Men jag skulle kanske behöva egentligen.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej verkligen inte. Jag köper hellre fler kläder från t.ex. Gina Tricot och H&M än ett märkesplagg!
När går du upp ur sängen en helgmorgon:  Brukar tycka att det är dags att gå upp runt nio. Försöker dra upp älsklingen vid den tiden men det går inte alltid så bra.
Har du någon piercing:  Bara i öronen. 5 stycken.
Vill du gifta dig: Ja, någon gång vill jag det!
Vill du ha barn: Japp. Två skulle sitta fint.
Solar du ofta: Jag har slutat sola solarium för det är mest slöseri med pengar, men solar gärna ute där det är gratis! Jag är så ekonomisk. ;)
Är du bra på att laga mat: Jag äger i köket!
Gillar du att dansa: Det kan vara härligt. När ingen ser på, då jäklar!
Är du flygrädd: Bara när jag sitter i planet och det är dags för avresa...
Hur vig är du: Inte speciellt vig.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten eller juice.
Vilken är din favoritglass: Piggelin.
Tror du på ett liv efter döden: Inte på ett nytt liv, men man kan säkert bli en ande och finnas kvar här på jorden!
Tycker du om sushi: Har faktiskt aldrig smakat. Skäms på mig!
Vad äter du helst när du ser på film: Vindruvor, clementin, godis eller något annat gott.
Bor dina föräldrar tillsammans: Ja det gör de!
Har du tandläkarskräck: Nej, men injektionsskräck.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Båda. Det är konstigt det där. Jag är nästan alltid pigg på morgonen och pigg på kvällen, men när jag och Jalle är med varandra är vi hur trötta som helst på kvällen.
Vilken ögonfärg har du: Grön-bruna.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja. Vem har inte det?
Biter du på naglarna: Ibland. Dålig vana! Tummarna är de som drabbas.
Röker du: Nejnej.
Hur ofta tränar/motionerar du: Nu när solen äntligen tittar fram och det börjar bli vår på riktigt så försöker jag att gå ut och gå en sväng varje dag!
Senaste låt du hörde: Flo-Rida - Right Round
Vad gör du på helgerna: Träffar familjen och älsklingen.


Finally


Äntligen. Efter flera veckors väntan har jag beställt de snygga skorna från Skopunkten. Jag visste att de skulle komma in någon gång under vecka 14, så jag har spanat som en hök varje dag. Och nyss när jag gick in på länken som jag har till dem fanns de. Dock finns de inte bland de andra skorna på hemsidan än, men de dyker säkert upp på måndag!

Idag har jag mest umgåtts med bästa vännen Petra. Jag tittade förbi henne på Öb där hon haft praktik den här veckan, sen satt jag ute och njöt av solen och så käkade vi. Sen var det dags för mentor och matteprov. Det gick ganska bra men jag fixar nog inte mvg på det. Kunde inte sista uppgiften och man var tvungen att ha 20/21 för att få mvg!
Efter skolan gick jag hem och sen åkte jag och mamma en sväng till stan. Jag hittade en söt topp på Lindex som jag förälskade mig lite smått i, men jag köpte den inte. Ska fundera på det tills i morgon.



Lindex 249 kr

Bilder från februari och mars

Jag la nyss in massa bilder från kameran på datorn och märkte att det fanns bilder från ganska så lång tid tillbaka som jag inte visat här på bloggen. Så här kommer några av dem!



Det här fick älsklingen av mig när han fyllde 19 år. Hann tyvärr inte klart med tavlan, men om jag berättar att det tog mig, perfektionist som jag är, en timme att måla varje ord så förstår ni nog varför!



Världens finaste katt och världens finaste pojkvän.



Världens finaste lilla kille.



Några helgen sedan bjöd jag och Petra på tre rätters middag. Hela menyn dyker snart upp i ett inlägg!



På Gustens 1 års-kalas bjöds det på god mat och en blå tårta!



Bus med morbror. På bildens syns även Jalles nya fina tatuering!

Nu är det över

Jag har så himla mycket att skriva om så jag vet inte vart jag ska börja. Som ni ser har jag gjort om lite på bloggen igen! Nu när jag inte varit så flitig med bloggandet gav den gamla designen mig ingen inspiration, så jag ändrade lite.

Igår var våran modevisning och den blev jättelyckad! Det var sjukt roligt och alla som jag pratat med tyckte att vi var jätteduktiga och att den var väldigt proffesionell. Det blev fullt i hela Parkhallen, dock vet vi inte hur många som kom än, men runt 650 stycken. Den här veckan har verkligen andats modevisning. I måndags övade vi ingångar, catwalken reggades och vi satte ljud och ljus. Igår övade vi, hämtade kläder, sminkade oss på förmiddagen och på eftermiddagen var det dags för det första och enda genrepet med kläder. Sen vid 17:30 började vi släppa in folk och vid 18:30 var det dags! Trots att genrepet innan inte flytit på helt felfritt gjorde showen det. Synd bara att allt gick så himla fort. Allt som vi har arbetat med och lagt ner oerhört mycket tid på är nu bara över. Tidningen kom och gjorde ett reportage om oss. Gissa vem som hamnade på framsidan? Haha.

Nu vill jag bara att det ska bli lov. Jag är ganska så trött på skolan (egentligen inte på skolarbetet men på att vara där), så det ska bli otroligt skönt att få lov och sen ha APU i fem veckor. Jag var ute och gick innan nere vid ån och satte mig en stund på en bänk och blickade ut över vattnet. Ibland är det så himla skönt att bara vara själv med sina tankar.

Jag kanske ska skriva lite om helgen också, för jag har ju inte bloggat sen i fredags! Jag åkte till min Jalle och på fredagen gjorde vi inget speciellt. Myste bara hemma som vanligt. I lördags åkte vi till Olofström och gick i lite affärer. Jalle hämtade sina studentkläder som jag tror att han kommer bli otroligt fin och stilig i. Jag skulle ha åkt till Osby och tittat förbi Klädkammaren där jag ska ha praktik, men jag hann tyvärr inte det. På kvällen åkte vi till Sara och Daniel för att fira Gusten. Där var även resten av släkten och det var lika trevligt som alltid att träffa dem. Jag har sån himla tur som fått komma in i en så otroligt fin familj! Gusten fick mest kläder så det var tur att jag köpte boken och inte kläder som jag faktiskt hade tänkt från början. I söndags åkte vi till en bekant som bor på en gård med massor av saker, så vi var där en stund och kollade runt. Sen fikade vi hemma hos Jalles mormor och så var det dags för mig att åka hem. Nu dröjer det en vecka tills älsklingen kommer till mig. Då ska vi vara med varandra i två och en halv vecka. Helt underbart!


RSS 2.0