JAG DRÖMMER IBLAND


Stort vitt lantligt kök - en dröm!


När jag sitter i vårt kök hemma så brukar jag tänka på hur jag vill göra om det, drömmen är att bo i vårt hus även när jag är vuxen... Jag vill sätta upp hyllor på en hel vägg, och ställa kokböcker, lådor, ramar och andra söta ting där på. Så vill jag bygga en soffa längs två väggar med förvaring under, i soffan ska det vara vackra kuddar. Och såklart en härlig tapet på väggarna bakom soffan! Ska försöka skissa upp det någon dag. Det är härligt att drömma!


081024

Nu har jag blivit en sån där tråkig bloggare som skriver ett inlägg då och då om vad jag gjort. Det är ju inte vad jag vill. Jag vill bjuda på inspiration!

Igår sov Pernilla hos mig och det var jättemysigt. Vi gick en sväng, satt och pratade, skrattade och gjorde varma mackor! Min bästa kommentar för kvällen var när jag skulle berätta om en som jag såg på vägen hem från skolan, som kastade en handske på sin hund. Det kanske inte låter så roligt, men det var det i alla fall!

- Han var så himla konstig. Han hade svarta solglasögon på sig!
Så tänkte jag lite...
- Fast i och för sig så var det soligt.

Nu sitter jag i skolan och ska snart ha Marknadsföring då vi ska redovisa en marknadsundersökning. Sen är det matteprov som gäller!
Ikväll kommer min kärlek till mig. Kommer bli underbart att ha honom hos mig hela lovet. Det har jag verkligen sett fram emot.

081022

Nu känns det som att jag börjar skriva ett långt inlägg varje dag, men det är för att jag inte riktigt hinner med! Igår hade jag fullt upp med skola och så var jag hos min bror på kvällen. Och idag kommer jag ha lika fullt för jag ska följa med Petra på stan efter skolan och sen måste jag hem och plugga matte. Prov på fredag! Jag tycker att det är svårt att plugga inför matteprov, för jag vill helst jobba med massa uppgifter, men vad gör man när uppgifterna tar slut?

Jag kan ju passa på att berätta att Jalle kommer till mig på fredag, sen blir det nog inte mycket bloggande under hela veckan, för han ska vara hos mig ända till den 2/11. Men jag ska skriva lite inlägg ikväll och i morgon som jag får spara på och uppdatera med under veckan. Jag skulle ha störra möjlighet att blogga om jag hade datorn på mitt rum, men det har jag inte tyvärr... Det blir nog inte så långa inlägg, men mycket inspiration ska jag bjuda på!

NU ÄR DET VERKLIGEN HÖST




Ikväll bjuder jag på lite höstbilder som jag har tagit på vägen hem från skolan. De är tagna med mobilen så därav kvaliten, men jag tycker att den är ganska så bra ändå! Idag har jag haft fullt upp så mer uppdatering kommer i morgon!

MÅNDAG 081020

Godmorgon alla morgonpigga, eller morgontrötta!

Idag var det segt att kliva upp och jag kände mig illamående men beslöt mig för att ge skolan en chans. Så nu sitter jag här och har rast till 10:10, sen Engelska och efter det ska jag nog gå hem. Har egentligen Näthandel B men jag är klar med min hemsida sen länge och de senaste lektionerna har jag inte gjort annat än suttit och fördrivit tiden med att kolla på folks bloggar, och det är ju inte meningen. Jag kanske ska nämna att lektionen är två timmar lång. Det är två timmar som jag skulle kunna jobba effektivt hemma med annat istället. Så jag får se hur jag gör.

Det börjar närma sig lovet nu. Ska bli så himla skönt att kunna koppla bort skolan och bara vara med min älskling i över en vecka. Vi får ta vara på detta lovet, för förutom jullovet så är det det enda vi har samtidigt i år. De två föregående åren har vi haft påsklov samtidigt, men det har vi inte detta läsåret. Vilket gör mig väldigt besviken.

Påtal om skolan så har ni väl inte missat Matakuten som går på tv4 på måndagar 21:00? Jag har länge klagat på skolmaten. Vi betalar 700 kr per termin för skolmaten och jag anser att kvalitén borde vara högre, åtminstonde borde vi få två rätter att välja mellan. Jalle behöver inte betala något för sin skolmat, de får alltid två rätter att välja mellan och deras meny känns mer varierad än vår. På brevet som vi får, när det är dags att betala för skolmaten, så står det: Varje dag serveras varmrätt, soppa eller alternativt en andra varmrätt. Jag tolkar det som att vi borde få en varmrätt och soppa varje dag. Men jag har aldrig sett röken av någon soppa. Man undrar ibland hur kommunen fördelar sina tillgångar.

Alla kockar, och Bert Karlsson, från programmet. Carola längst till höger i bilden.  Foto: TV4

SNYGG VÄST OCH BRA TV-UTBUD


Denna väst testade jag igår när jag var på stan. Den är verkligen snygg och sitter jättebra tack vare att materialet är lite mjukare. Om jag inte minns fel så kostade den 349 kr. Det kliade i fingrarna men den fick inte följa med mig hem...
Jag gillar söndagkvällar, eller i alla fall tv-utbudet. Gillar dem inte när jag och älsklingen måste skiljas åt. Kvällen består av One Tree Hill, Gossip Girl och Ensam mamma söker. Kanonprogram!

IBLAND HAR JAG TUR

                   
                   

Idag när jag loggade in på bloggen och kollade bland mina kommentarer så såg   jag att jag vunnit tävlingen om Hudson Bay-parfymen hos Söderlund! Ibland har man tur! Mest glad blev jag egentligen för att jag får tillfälle att ge bort den till min älskling.

Idag är det plugg som gäller. Prov i Företagsekonomi B på tisdag och i Matte B på fredag. På fredag kommer dessutom min älskling till mig! Så ska vi åka till Göteborg på lördag och se en teater och ha det mysigt. Älsklingen ska vara hos mig hela lovet. UNDERBART. Jag har funderat ut lite saker som vi kan göra.

♥ Bada, både i simhallen och badkaret hemma

♥ Ta hål i öronen

♥ Åka till Jönköping och gå på a6 och hälsa på Jens

♥ Laga mysiga middagar

♥ Och mycket, mycket mer...


GODBITAR FRÅN MONKI


Produkterna behöver väl ingen närmare presentation. De kommer från Monki och är snygga som få.
Innan satt jag nere i källaren och tittade på SVT:s nya satsning Dansbandsjakten. Måste faktiskt nästan säga att jag föredrar det framför Stjärnor på is. Nu ska jag lägga in lite bilder på datorn från mobilen och fila på idéer till nya inlägg!

ARMBAND FRÅN MS BIJOUX


Jag verkligen älskar armband av alla dess slag, men mest förtjust är jag i flätade. Dessa ovan kommer alla från Ms Bijoux och finns att köpa hos Accessora. Det rosa fick jag när jag fyllde år!
Vi har en affär här i stan där man kan köpa material så man kan göra egna smycken. Jag ska nog ta och gå in där någon dag och köpa lite läderband och berlocker så jag kan göra några armband.

UPPDATERING OM IGÅR OCH IDAG


Fulla dagar har lett till att jag inte hunnit med bloggen rikigt, så nu kommer en uppdatering på vad jag sysslat med! Igår kom min moster Gun och Björn till oss. Vi åt middag och hade det trevligt. Lite senare var jag med Pernilla, Carro och Andreas och kollade på film hemma hos Alexander. Alla var ganska så trötta så vi gick hem när filmen var slut. Men det var kul att umgås lite!
Idag har jag gått med mamma och Gun på stan. Jag köpte två tröjor på b.young och en jacka från Didrikssons som jag ska få i julklapp. Jag verkligen älskar den! Har letat runt efter en vinterjacka av längre modell med pälskrage och provat flera men jag fastnade för just denna, så jag passade på innan de tar slut! Köpte den på Intersport för 1400 kr.

För övrigt så saknar jag min Jalle. MASSOR.

PIFFA TILL EN GAMMAL BYRÅ


Om man har tröttnat på en gammal byrå så kan man piffa till den genom att klä in lådorna med tapet eller måla något vackert mönster på dem. Personligen så tycker jag att möbler är som vackrast vita eller betsade i svart, men alla har ju olika smak!

Idag var jag i skolan från 9:40-12:00. Då hann jag och Sara med att redovisa vårt arbete på turismen och det verkade vara mycket uppskattat. Resten av dagen har bara försvunnit, som de brukar göra när jag somnar i soffan. Jag och pappa ska snart åka till Jens och vara där ikväll. Om jag ska övningsköra dit måste jag allt piggna till lite först!

UPP TILL 80% REA HOS dELiAs


Kollade nyss min mail och fick tips om att dELiAs just nu har stor rea på utvalda produkter. Upp till 80% rabatt! Mina favoriter är plaggen ovan. De är sådär lagom söta!

TÄVLING - VINN HERRPARFYM FRÅN HUDSON BAY


Allt du behöver göra för att ha chansen att vinna denna parfym från Hudson Bay på 100 ml är att skriva ett inlägg om tävlingen och länka till Söderlunds blogg. Självklart ger jag parfymen till min älskling om jag vinner!

IBLAND BEHÖVER MAN SKRIVA AV SIG LITE

Det går verkligen i vågor, om jag känner för att blogga eller inte. Om jag får glädje från bloggen eller inte. Jag vill skriva inspirerande inlägg som jag kan känna mig nöjd över. Inte bara skriva för sakens skull. När jag är i skolan så har jag mycket tid till att lägga på bloggen, tillskillnad från hemma. Men skolans datorer brukar vara sega så jag inte kan svara på era kommentarer för era bloggar visas inte ordentligt. Då blir det att jag letar runt efter inspiration och visar er om jag hittar något intressant istället. Men det är ju inte bara det jag vill, jag vill kunna föra en dialog med er. Veta vilka ni är som hittar hit. Veta vad ni tycker om min blogg. Vad som är positivt och negativt?

Nu ska jag verkligen försöka svara på alla kommentarer och godkänna dem. Jag vill alltid svara innan jag godkänner dem för annars vet jag inte vilka jag svarat på tidigare...

PERSONLIG ALMANACKA


Idag i skolan pratade vi lite om studieteknik och hur viktigt det är att man har koll på allt som ska göras så man inte missar något eller känner sig stressad i onödan. Jag försöker att skriva upp allt som ska göras i min almanacka från Personlig almanacka. Dock tar den slut vid årsskiftet så jag måste spana efter en ny, billigare denna gången. Vill du beställa en personlig almanacka så är det jättelätt och man designar sin almanacka nästan helt själv till en kostnad av 275 kr.

TANKARNA GÅR MOT JUL


Adventskarlender med möjlighet till presenter, 280 kr hos Personlig inredning och design.

Alltid när det är höst så börjar jag längta till julen. Det är snart en månad kvar tills det är julskyltning och det är alltid lika speciellt. Förhoppningvis är min älskling hos mig så vi kan gå på den tillsammans. Det är alltid lika mysigt när julstämningen infaller och man börjar fundera på vad man ska ge sina nära och kära för julklappar. Jag tycker om att ge min Jalle personliga presenter, så det inte bara blir sånt som jag köpt. Det är nog dags att börja fundera på vad han ska få i år...

MYSIG VINTERTRÖJA


LÄCKERBITAR SOM JAG VILL SE PÅ MIN ÄLSKLING


Stickad tröja 149 kr, Randig tröja 149 kr, Läderarmband 59:50 kr, Väska 349 kr

Kläderna ovan skulle jag gärna se på min älskling. Hade jag haft mer pengar för tillfället hade jag skämt bort honom med något av dem. Väskan tycker jag verkligen jättemycket om! Den randiga tröjan testade jag sist jag var på H&M, dock var den för bredaxlad och stor för att jag skulle kunna köpa den till mig själv.

Visst känns det roligt när man stigit upp innan klockan sex för att hinna duscha och komma till skolan i tid utan att stressa ihjäl, så när man kommer fram får man veta att man inte börjar förens om 2 timmar? Härligt! Då kommer alla nior i Tranås och från andra orter som ska kolla på alla gymnasieprogram, så ska jag prata lite inför dem om vad jag tycker om Handelsprogrammet som jag går.

VITA KULÖRER


Ni vet hur mycket jag tycker om vit inredning så bilderna ovan är förstås helt underbara! Jag gillar speciellt den andra och den sista bilden. Älskar ljuset.

Helgen har jag spenderat hemma hos min älskling.
Vi har målat hans rum och flyttat en hel del saker. Den 1 november ska de lämna lägenheten så det är snart, men huset börjar sakta men säkert bli färdigt. I huset så blir det väldigt mycket vitt så jag tror verkligen att det kommer bli bra när det blir färdigt. Det är bara älsklingens rum som skiljer sig för de väggarna har vi målat i granit, men även det blir jättesnyggt! Lite bilder från helgen kommer senare!

STOCKHOLM STREETSTYLE

Inspiration från Stockholm Streetstyle.

Jag är så otroligt sugen på att sy lite ny kjolar med blixtlås fram. Men när jag skulle köpa blixtlås på Åhléns så hade de inte silvriga utan bara svarta. Synd. Får hålla utkik efter det någon annan stans. Jag har världens snyggaste blommiga tyg ligger hemma som bara väntar på att få bli en vacker kjol!

LÓREAL TRUE MATCH


Idag efter skolan gick jag upp till stan och köpte mig en ny foundation. Jag har alltid haft en från Maybelline men ville byta till Lóreal.  Jag tycker att det är så himla svårt med vilken nyans man ska välja, men efter lite råd från butiksbiträdet så blev det en av de mörka nyanserna för jag har naturligt ganska så mycket färg i ansiktet!

Redan vid 07:30 i morgon åker jag till min älskling så nu ikväll har jag packat och gjort mig fin. Ska bli så himla skönt att få vara med honom igen för det var tre veckor sedan som vi sågs nu. Det är verkligen för länge.

IKEA STOCKHOLM


Fåtöljen ovan kommer från IKEA och ingår i serien Stockholm. Den är 1,5 sits, finns i flera olika färger och kostar 6995 kr. Vore inte en röd fåtölj en härlig färgklick?

MITT NYA NAMN ÄR TRÖTTER


Jag skulle verkligen inte tacka nej till att sitta vid något av dessa skrivborden och plugga. På tal om plugg så känns det som att jag samlat på mig lite som behöver göras. Efter skolan ska jag med sötnosarna Pernilla och Carro till stan och äta någonstans, får se vart vi hamnar! Sen blir det hem, käk, Grey´s Anatomy och sängen. Var så otroligt trött imorse så jag måste lägga mig tidigare ikväll! Jag brukar vara morgonpigg men nu har det helt vänt. Ligger och snoozar alldeles för länge varje morgon...

Förresten så valde jag den brungröna ögonskuggan, den mörkaste av dem nedan! Tror den blir fin till mina gröna ögon.

MINA FAVORITER

Frågan är bara, vilken ska jag välja?

TiKei Eyeshadows innehåller bara ingredienser som är skonsamma för ögon och hud. De är gjorda på krossade mineraler, innehåller inga kemikalier och är helt naturliga.
TiKei Eyeshadows är sammansatta för att hålla hela dagen, men har man mycket oljig hy så kan man behöva en primer för att de ska sitta längre.
TiKei Eyeshadows säljs i en 10 ml-burk som rymmer 2 gram. 2 gram är ungefär 1,5 teskedar ögonskugga och det räcker LÄNGE! Burken har en sil som håller pulvret inne i burken och minskar risken för att allt ska hamna på golvet om man tappar burken. Ovanpå silen sitter ett klistermärke. Ta inte bort detta klistermärke utan tryck istället hål med en nål där hålen sitter. Då blir inte hålen så stora och mindre ögonskugga sipprar ut. Slå burken lätt mot locket för att få ut lagom mängd.
TiKei Eyeshadows appliceras lättast våt. Skaka ut lite pulver i locket och fukta en ögonskuggeborste lätt. Arbeta in pulvret i borsten och applicera som vanligt.

IBLAND HAR JAG TUR


När jag loggade in idag så fick jag se att jag är en av 10 vinnare som vunnit en valfri ögonskugga från Tikei hos The City! Behöver jag skriva att jag blev glad? För att vara med och tävla skulle man skriva sitt bästa skönhetstips och mitt var:

Mitt bästa skönhetstips är att sova ordentligt så man är pigg och utvilad, så kan man hålla humöret uppe hela dagen och stråla som en sol! Så kommer ens leende att smitta av sig på många andra, så ens egen skönhet bidrar till andras! Folk är vackra när de ler!

Nu måste jag bara bestämma mig för vilken ögonskugga jag vill ha. Alla färgerna är underbara men jag vill välja någon som går att kombinera till mycket, så det blir nog någon jordnära färg.

BILDER FRÅN ÄLSKLINGENS HUS


1. Älsklingen var verkligen snygg i sin målaroutfit till skillnad från mig! Min var så hemsk så den var inte ens värd att föreviga på bild. Jag kanske ska tillägga att älsklingen inte lyssnar på Kent, men annars ganska snygg t-shirt.
2. Vi målade väggarna, taket, listerna och fönsterna i vardagsrummet. Älskar verkligen de stora fönsterna som släpper in mycket ljus!
3. Pelletsspisen ger värme som sprider sig i hela huset. Tänk vad mysigt det kommer bli att sitta där framför den i vinter!
4. I köket fanns världens sötaste tapet med blommor men den får tyvärr inte vara kvar till förmån för vit träpanel.
5. Golvet i köket och hallen behöver rustas upp men är verkligen vackert för det känns så genuint och ger sån karaktär till huset. Trappan upp till övervåningen går nästan rakt upp, men efter att jag sprungit där många gånger så har jag vant mig.
6. Natten mellan fredagen och lördagen sov vi i älsklingens nya rum. Det var verkligen speciellt. Det var bara han och jag, en madrass och ett tomt hus. Vi lyssnade på Karlavagnen och skapade minnen som är oförglömliga. Mina tankar har dragits tillbaka dit otaliga gånger, det är svårt att beskriva för egentligen är det kanske inte så speciellt att sova i ett nytt hus för första gången, på en madrass, mitt i ett rum. Men det var bland det bästa vi gjort.

MINA FAVORITER FRÅN INNEONLINE.SE


Iittala, Origo skål - serien som tog designvärlden med storm. Den visar att ett enda föremål kan pigga upp ett hem. Skålen rymmer två liter. Pris: 149 kr.
Höganäs, Pick up mugg - muggens utbuktande midja gör den väldigt greppvänlig. Finns även i vit. Pris: 79 kr.
Spacebabies, Lable Lable snuttefilt i mjuk frotté - utformad som en fågel och full med roliga ettiketter för barnen att pilla på. Finns även i rosa och grön. Pris: 159 kr.
Normann Copenhagen, Swing vase - varje vas är munblåst och unik. Kombinerar enkelhet och nytänkande med sin design. Finns i 3 storkelar och i färgerna rött, vitt, svart och grönt. Pris: 209, 289 och 339 kr.
Trend Interiör, ljuslykta med medaljong - Ceris ljuslykta som ger ett stämningsfullt ljus. Perfekt till mys med sin älskling! Pris: 39 kr.
Zone Company, Pisa tvålpump - väldigt annorlunda design som kan vara en inredningsklick i hemmet. Gjord i svart gummi och stål. Pris: 299 kr.

GRATIS MASCARA


Som tack för att jag deltog i en undersökning på Cosmopolitans hemsida för ett bra tag sen så fick jag hem en mascara nu i veckan. Den heter Cliniderm och kommer från ACO. Ingen större sensation men den fungerar bra som vardagsmascara! Ibland springer man på undersökningar där man kan få gratissaker och det tackar man ju verkligen inte nej till!

LIFEHOUSE - EVERYTHING



Find me here, speak to me
I want to feel you, I need to hear you
You are the light that's leading me to the place
Where I find peace again
You are the strength that keeps me walking
You are the hope that keeps me trusting
You are the light to my soul
You are my purpose
You're everything
Would you tell me how could it be any better than this
You calm the storms and you give me rest
You hold me in your hands
You won't let me fall

You still my heart, and you take my breath away
Would you take me in take me deeper now
I´ll always love you

INNE - EN INREDNINGSBUTIK I TRANÅS


Här i Tranås finns det en affär som heter Inne. Deras butik är verkligen en guldgruva! De har mycket möbler och vacker inredning från bland annat Lexington och Sia. I torsdags var två anställda från Inne hemma hos oss för vi ska ha nya gardiner i vardagsrummet. Vi har två jättestora fönster som är 3 meter långa så de ska specialsy gardinerna åt oss. Det kallar jag service!

RANDIG SÖTSAK


Ibland undrar man varför man inte köper saker som man egentligen hade velat ha. Men man kan inte bara köpa, måste tänka på att pengarna ska räcka till annat än bara kläder. Hade jag haft pengar i överflöd hade jag tagit med mig denna tröjan till kassan på H&M och glatt dragit mitt kort och blivit 249 kr fattigare. Nu gjorde jag inte det. Istället fick fyra farfarströjor och en munkjacka följa med mig hem!

I´M IN LOVE


Jag har verkligen förälskat mig i dessa tröjor.  80% bomull och 20% trikå gör dem otroligt mjuka och sköna. Ett stort plus är dessutom en lång mudd vid ärmslutet, det låga priset och att de finns i mängder med färger! Blå, mörkgrå, lila, naturvit, vinröd, beige och gul kan man få dem i. Jag äger alla färgerna ovan! Endast 98 kr styck kostar de på H&M.

NY INSPIRATION TILL BLOGGEN


Denna tröjan från Glitzy har jag länge spanat på men plånboken tillåter inte ett köp. 500 kr får man ge för den. Det har funnits en liknande billigare tröja på H&M som tyvärr inte finns kvar längre, jag skulle passat på och köpt den när den fanns!

Som ni märker så har jag gjort en hel del ändringar i bloggen. Denna gången blev jag riktigt nöjd så jag hoppas att ni tycker det är fint! Det känns som att jag har fått lite mer inspiration till bloggen och jag har en del spännade inlägg på lager!

ÄNDRINGAR I BLOGGEN

Det är konstigt, att jag aldrig lyckas bli helt nöjd. Börjar jag pilla med någon detalj i bloggen så fortsätter jag och blir oftast inte nöjd... Men nu ska jag försöka ändra min design så den blir bra!

Efter skolan ska jag cykla till min bror, sen ska jag handla med mamma och så blir det fredagsmys hemma hos Petra!

FÄRGNING


Ni får ursäkta min väldigt dåliga uppdatering de senaste dagarna. Jag har haft så fullt upp och har knappt suttit vid datorn i skolan eller hemma. I tisdags kväll kom Petra till mig och färgade mitt hår. Jag gjorde även en mörk slinga i hennes! Jag använder alltid färg från Schwarzkopf och denna gången bytte jag från Romantic Red till Blackbrown. Jag älskar verkligen att ha mörkt hår, så att det blev lite lite mörkare än jag hade tänkt mig gör absolut inget. Jag har användt den färgen innan men kom inte ihåg att den var så mörk. Jag har faktiskt haft väldigt många färger på mitt hår! Ljusbrun, mörkbrun, blond, röd och svarthårig har jag varit.

GRATIS PENGAR

Jag är nog inte den enda som kan behöva en extra slant. Bli medlem på Pengargratis och börja samla pengar du också! Det är superenkelt. Man samlar ihop pengar genom att gå in på hemsidor, utnyttja erbjudanden och värva vänner.

Bli medlem genom att klicka här.

RSS 2.0